Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna dues col·leccions del fons documental de l’Arxiu Municipal a la Biblioteca de Catalunya

Escoltar

L’Ajuntament dóna dues col·leccions del fons documental de l’Arxiu Municipal a la Biblioteca de Catalunya

Es tracta de la ”Gaceta de Madrid” i la “Gaceta de la República”

El Ple celebrat el passat dimecres va acordar la donació de dues col·leccions del fons documental de l’Arxiu Municipal de Mataró a la Biblioteca de Catalunya. Concretament, es tracta de les col·leccions, parcialment enquadernades, de la “Gaceta de Madrid” —antecedent de l’actual “Boletín Oficial del Estado”—, des de l’any 1829 fins al 1936, i de la “Gaceta de la República”, des de 1936 fins a 1938.



Ambdues col·leccions es poden considerar incloses dins el patrimoni bibliogràfic de Catalunya per les seves característiques i la seva cronologia i per tant, subjectes a conservació. 


Això sumat al fet que la “Gaceta de Madrid” es pugui consultar i imprimir a través d’Internet i a la manca d’espai a l’Arxiu Municipal, ha motivat que l’Ajuntament de Mataró ofereixi a la Biblioteca de Catalunya —que custodia el patrimoni bibliogràfic del país—les esmentades publicacions.



Amb aquesta donació la Biblioteca de Catalunya, que assumirà la totalitat de les despeses de la donació, podrà completar diverses llacunes de la seva col·lecció.