Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna la benvinguda oficial als nens sahrauís i les seves famílies acollidores

Escoltar

L’Ajuntament dóna la benvinguda oficial als nens sahrauís i les seves famílies acollidores

Enguany han arribat a la ciutat 17 nens d’entre 7 i 12 anys



Ahir, dimecres 21 de juliol, a les 18 h, va tenir lloc a la Saló de Sessions de l’Ajuntament l’acte oficial de recepció als nens sahrauís i les seves famílies acollidores, presidit per l’alcalde, Joan Mora, i que va comptar la presència del regidor de Participació i Nova Ciutadania, Joaquim Fernàndez, i la presidenta de l’associació Solidaritat Sahrauí de Mataró, Montse Guardiola.


 

Enguany, han arribat a la ciutat 17 nens d’entre 7 i 12 anys, vinguts dels campaments de refugiats de Tindouf. Vénen a passar els mesos d’estiu en les anomenades ‘Vacances en pau’, unes colònies promogudes per les entitats catalanes de solidaritat amb el poble Sahrauí juntament amb el Front Polisari.

 

A Mataró, les colònies sahrauís es van iniciar l’any 1996, organitzades directament pel consistori. En acabar l’estada, aquest va animar les famílies acollidores a constituir-se en una delegació de l’Associació catalana d’amics del poble sahrauí a Mataró, qui les organitza des d’aleshores, amb el suport tècnic i econòmic de l’Ajuntament.

 

L’aportació econòmica del consistori per a les colònies d’aquest any és de 12.000 €, destinats a la compra dels bitllets d’avió dels infants. Les famílies acollidores, per la seva banda, assumeixen totes les despeses de la seva estada i l’associació –que el 2008 pren el nom de Solidaritat Sahrauí de Mataró- es fa càrrec de les de caire general.