Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament donarà 9.000 € per a l’emergència de fam a la banya d’Àfrica

Escoltar

L’Ajuntament donarà 9.000 € per a l’emergència de fam a la banya d’Àfrica

L’aportació serà gestionada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

 L’Ajuntament farà una aportació de 9.000 € a la campanya d’emergència endegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) en resposta a la greu crisi humanitària que assola els països de l’anomenada banya d’Àfrica, segons que va acordar el passat 25 d’agost.


Es tracta de l'emergència alimentària més greu a escala mundial: més de 10,7 milions de persones necessiten ajuda urgent per fer front a la pitjor sequera dels últims 60 anys, que ve a afegir-se a la situació d'inseguretat i de conflicte de la regió, a la pobresa endèmica i a la sobreexplotació dels sòls.

A Somàlia 2,85 milions de persones necessiten ajuda urgent, i si bé sembla que s’han obert vies d’arribada per a l’ajut humanitari, cal garantir la seguretat de la població i del transport d’aquest l'ajut. De fet, milers de refugiats somalis i d’altres països veïns estan fugint cap al camp de refugiats de Dadaab, a Kenya, el més gran del món, que a hores d’ara ja pateix sobreexplotació.

 

A més, la sequera també està fent estralls a Kenya. El grau de malnutrició ja ha arribat a nivells d'emergència i la població que requereix ajuda alimentària urgent arribarà aviat als 3,5 milions. La reducció de les reserves nacionals d'aliments, sumada a l'augment dels preus dels carburants, està empitjorant la situació a les poblacions urbanes, alhora que augmenten els conflictes per l'aigua entre agricultors i pastors.

 

A Etiòpia, l'escassetat d'aliments, aigua i serveis bàsics està devastant les comunitats agrícoles i ha provocat que les previsions de població que necessitarà assistència hagi augmentat de 3,2 a 4,5 milions de persones. A més, la zona oest de la regió està amenaçada per una alerta d’inundacions que durarà tot el semestre.

 

I a Djibouti almenys 120.000 persones es veuen afectades per la sequera, que a les zones urbanes se suma a l'augment dels preus d’aliments i carburant.