Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament farà les gestions oportunes perquè totes les zones i veïnats del municipi tinguin accés a Internet

Escoltar

L’Ajuntament farà les gestions oportunes perquè totes les zones i veïnats del municipi tinguin accés a Internet

El Ple municipal va aprovar dijous, 3 de març, per unanimitat, una resolució presentada pel grup municipal de la CUP sobre l’ampliació de la cobertura d’ADSL a les zones del municipi que encara no en tenen. El text íntegre de l’acord, que va incorporar una esmena del PSC, és el següent:

 

“Molts dels ciutadans de Mataró, els que resideixen als veïnats de Mata, Valldeix i a d’altres que envolten la ciutat no poden connectar-se a Internet amb unes condicions operatives.

 

El manteniment de la línia telefònica d’aquells verals és nul: les línies són de fa 30, 40 o més anys, els cables pengen pels arbres, el repetidor que hi ha a les Cinc Sènies és obsolet. No ni ha cobertura per accedir a Internet amb la velocitat mínima necessària ni per cable telefònic ni per antena de telefonia mòbil, per no parlar ja de cable de fibra òptica.

 

Particulars i empreses, doncs, del nostre municipi viuen aïllats del ciberespai a tocar, com qui diu, del Tecnocampus. Quan ja s’han socialitzat els mitjans per navegar per Internet a 6, 10, 20, 30 i 50 MB, en bona part del nostre terme municipal hi ha ciutadans i empreses que han de navegar com a màxim a 0,5 MB, la velocitat a què s’anava fa anys, que avui no permet fer ús de la xarxa a moltes empreses agràries, eina del tot imprescindible per a qualsevol empresa, i tampoc no permet, per exemple, estudiar a la UOC, ni usar Internet com a mitjà per transmetre coneixements a l’escola o utilitzar la xarxa més enllà de gestionar el correu electrònic.

 

Avui dia, l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació ha esdevingut imprescindible per als ciutadans i les empreses, fins al punt que a partir d’enguany s’ha reconegut que tenir accés a l'ADSL d'1 mega –una velocitat avui dia ja ridícula, de la qual, però, no poden ni arribar a gaudir alguns dels nostres conciutadans– és un dret bàsic universal. I des d’aquest consistori hem de vetllar pels drets de tots els ciutadans.

 

És per tot això que el grup municipal de la CUP proposa l’acord següent:

 

• Que l’Ajuntament de Mataró faci les gestions oportunes perquè el veïnat de Mata, Valldeix així com altres veïnats sense accés a Internet que envolten la ciutat tinguin accés a Internet en els termes legislatius i reglamentaris que reguli el servei universal que com a obligació de prestació han de complir els operadors de telecomunicacions que hagin estat expressament designats a l’efecte”.