Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ha finalitzat un 76% dels projectes finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat

Escoltar

L’Ajuntament ha finalitzat un 76% dels projectes finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat

De les 21 actuacions, 16 s’han enllestit i 5 tenen pròrroga per acabar les obres

Mataró ha finalitzat 16 dels 21 projectes finançats per la convocatòria 2010 del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) per un import de 10.354.089 €. A la Comissió Informativa de Serveis Centrals es va informar ahir, dijous 20, de l’estat d’execució dels projectes d’inversió.

 

Dels 21 projectes, més d’un 76% (16) ja estan enllestits, mentre que gairebé el 24% restant (5 projectes) tenen una pròrroga concedida que permet la seva finalització en els propers mesos. Es preveu que al juny de 2011 tots els projectes estiguin acabats.

 

A finals de 2010, l’Ajuntament havia certificat i pagat 5.966.946,66 €, que representa un 57,63% de la inversió global (10.354.089 €). Aquesta xifra correspon al percentatge de les obres que han efectuat les diferents empreses adjudicatàries i que ja han obtingut la certificació dels tècnics municipals, que han comprovat prèviament la correcta execució de les mateixes.

 

Les 21 actuacions s’engloben en vuit línies de treball: eix d’equipaments culturals i esportius; de millora de l’accés a la Societat de la Informació; d’atenció a situacions de dependència i millora d’equipaments educatius; d’estalvi i eficiència de recursos hídrics; eix d’estalvi i eficiència energètica; eix de gestió i tractament de residus; eix de rehabilitació de centres educatius i eix de modernització de l’Administració local.

 

En aquests àmbits, l’Ajuntament ha finalitzat, entre d’altres, la renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram dels carrer de la Unió i Sant Joaquim, l’adequació de la Nau Gaudí per acollir obres d’art, ha millorat el Teatre Monumental i ha instal·lat gespa artificial al Camp Municipal de Futbol de La Llàntia i renovat la del Camp Municipal de Futbol de Cerdanyola.

 

 

Projectes prorrogats

 

Els projectes que han rebut pròrroga per enllestir les obres són la rehabilitació d’una de les naus de Cabot i Barba per acollir el Telecentre i com a equipament social; l’adequació de l’antic edifici de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró per a nous usos; la rehabilitació de la nau petita de Can Marfà per acollir el futur Museu del gènere de punt; les obres de millora a Can Serra, seu del Museu de Mataró, i el desplegament de la xarxa de wi-fi mallada per a usos corporatius.

 

Quan acabin d’executar-se tots els projectes es preveu que s’haurà generat una ocupació de 331 persones, de les quals 274 ja estaven contractades en les empreses adjudicatàries i 57 són de nova ocupació. Aquesta xifra pot augmentar a mesura que es porten a terme els projectes i les línies de treball.

 

A més de les actuacions d’inversió, Mataró va rebre a càrrec del FEOSL 2.595.010 € per finançar diferents projectes com a despesa social. En concret, per al desenvolupament de l’Agència d’atenció a les persones amb dependències, la millora de la cartera de serveis per aquestes persones, la prestació de serveis socials bàsics o el manteniment i neteja de centres escolars.