Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ha invertit prop de 23.000 euros en àrees de jocs infantils durant el 2010

Escoltar

L’Ajuntament ha invertit prop de 23.000 euros en àrees de jocs infantils durant el 2010

L’alcalde ha visitat avui la nova zona de jocs infantils del carrer de Rosa Sensat

La plaça de la Roda d’Andalusia i la zona lliure del carrer de Rosa Sensat són els dos espais on el Servei de Manteniment de l’Ajuntament ha actuat enguany per millorar o crear àrees de jocs infantils. L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui la zona de jocs infantils del carrer de Rosa Sensat. En aquest espai s’han substituït els jocs existents per cinc peces noves: una torre amb tobogan, un gronxador, un balanci i dues figures amb molles. L’actuació, que també ha suposat la instal·lació d’un tancament amb 60 metres lineals de fusta, ha tingut un cost de 18.116,74 €.


 

Enguany també s’ha instal·lat un tancat de fusta al voltant de la zona de jocs ja existent a la plaça de la Roda d’Andalusia amb un cost de 4.623,24 €. Les dues actuacions, realitzades durant el 2010, suposen una inversió de 22.739,98 €.

 

 

Jocs nous, tancats i reposició

 

Des del 2007 i fins al 2010, l’Ajuntament ha instal·lat 29 tancaments de fusta al voltant de zones de jocs infantils de la ciutat. El material utilitzat procedeix de coníferes de boscos renovables i les instal·lacions disposen de portes mòbils. Pel que fa a la reposició de jocs infantils, ja siguin gronxadors, tobogans o d’altres formes, s’han realitzat 7 actuacions importants, més enllà dels petits canvis que suposen el manteniment habitual. Per últim, s’han creat 19 noves zones de joc com per exemple a la plaça d’Antonio Machado, a la plaça de Can Boada, a la plaça de Canyamars o al nou Parc Central, entre d’altres.

 

Una de les actuacions amb un cost més elevat, 97.270,06 €, és la zona amb jocs interactius que es va instal·lar al juliol de 2009 a la plaça Mossèn Joan Pau Pujol, dins el nou Parc Central. Aquesta zona de jocs va guanyar el premi “Columpio de Plata” al II Concurs d’Àrees de Jocs Infantils del saló ExpoAlcaldía 2010. També s’han fet actuacions relacionades amb la col·locació de paviments de cautxú, un material que amorteix les possibles caigudes dels nens.

 

La inversió de l’Ajuntament en les àrees de jocs infantils, des del gener del 2007 fins al desembre del 2010, ha estat de 484.720 €.