Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament habilita l’antic solar d’Iveco-Pegaso com a aparcament provisional d’estiu per a uns 250 vehicles

Escoltar

L’Ajuntament habilita l’antic solar d’Iveco-Pegaso com a aparcament provisional d’estiu per a uns 250 vehicles

S'hi accedeix per l’avinguda d’Ernest Lluch i estarà obert fins al 15 de setembre

L’Ajuntament ha condicionat els terrenys que ocupava al front de mar l’antiga fàbrica d’Iveco Pegaso per tal que es puguin fer servir com a aparcament provisional durant els mesos d’estiu.


 

Es tracta d’un aparcament en superfície gratuït i no vigilat, que té per objectiu facilitar l’accés a les platges i a la zona del passeig Marítim i el Port, on hi ha molts bars i restaurants, i on a l’estiu es desenvolupen moltes activitats lúdiques, com per exemple els focs d’artifici programats per a la Festa Major de Mataró, Les Santes.

 

El regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, s’ha posat en contacte amb la Unió de Botiguers i amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme Mataró i Maresme per tal de promocionar l’ús de l’espai i col·laborar plegats per treure-li el màxim de rendiment a la iniciativa.

 

El solar està tancat perimetralment i té uns 9.600 m², però s’hi destinarà a aparcament només una part, per la qual cosa s’estima que té capacitat per a uns 250 vehicles.

 

S’hi accedeix principalment des de la Porta Laietana (avinguda d’Ernest Lluch- carrer de Juan de la Cierva), on hi ha una porta d’accés amb rampa encimentada. També un altre accés al carrer d’Isaac Peral, que no està senyalitzat viàriament i queda més recomanat com a sortida de vianants cap a la zona marítima.

 

Les obres de condicionament han consistit en la neteja, esbrossada i aplanament dels terrenys perquè s’hi pugui aparcar i en la protecció d’un col·lector d’aigües per evitar que el pas dels vehicles el pugui afectar.

 

Els terrenys són propietat de la societat Porta Laietana, participada en el 5 0% per l’empresa municipal d’Urbanisme PUMSA, i ha estat cedit a l’Ajuntament temporalment fins al 15 de setembre. Anteriorment el solar havia estat cedit a l’Institut Municipal d’Acció Cultural per allotjar concerts a l’aire lliure, bàsicament el de Festa Major i el del Cruïlla de Cultures.