Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia noves campanyes de civisme per millorar la convivència als espais públics

Escoltar

L’Ajuntament inicia noves campanyes de civisme per millorar la convivència als espais públics

La circulació de bicicletes, la tinença de gossos i la platja centren les accions

L’Ajuntament de Mataró posarà en marxa en els propers mesos noves campanyes de civisme per millorar els bons hàbits de civisme i convivència a la ciutat, com a continuació de l’activitat informativa i preventiva desenvolupada fins al moment.

 

En aquest cas, el servei de Policia Local i la secció de Civisme treballaran conjuntament per difondre i sensibilitzar en el compliment de la normativa en tres àmbits:

 

          La circulació de bicicletes (i vehicles similars)

          La tinença de gossos

          La platja

 

L’objectiu és, per una banda, millorar la relació entre bicicletes i vianants i fer compatible al màxim possible el gaudi dels espais públics tant per part de les persones com dels animals domèstics; i, per una altra banda, millorar els hàbits dels usuaris de la platja, prevenint activitats de risc o que puguin causar perjudicis al medi ambient o a les persones.

 

 

Informadors i fulletons

 

Les campanyes aniran a càrrec d’informadors cívics i també d’agents de la Policia Local. Els informadors han estat contractats per mitjà de Plans d’Ocupació i formats expressament en la normativa corresponent. La informació es donarà personalment al carrer, explicant els detalls de la normativa que més poden contribuir a millorar la convivència en aquests àmbits. Les explicacions s’acompanyaran amb un fullet que conté un resum de les informacions més rellevants per millorar la convivència en els tres àmbits exposats.

 

Les campanyes es duran a terme en diferents moments al llarg del 2011. En concret, des de principis d’aquest mes i fins al maig ja s’està duent a terme la campanya de bicicletes i gossos, que es tornarà a desenvolupar també entre els mesos de setembre i novembre. La campanya específica per als usuaris de la platja es farà coincidir amb la temporada d’estiu, de juny a agost.