Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa l’Oficina Municipal d’Emancipació Juvenil - SIDRAL

Escoltar

L’Ajuntament posa en marxa l’Oficina Municipal d’Emancipació Juvenil - SIDRAL

El servei té una seu central i 5 punts descentralitzats repartits per la ciutat

La regidora de Joventut i Dona, Ana M. Barrera, ha presentat avui en roda de premsa la nova Oficina Municipal d’Emancipació Juvenil – SIDRAL. Un nou servei adreçat als joves perquè tinguin al seu abast les eines i la informació necessàries per iniciar el seu procés d’emancipació i autonomia. Està previst que l’oficina es posi en funcionament el proper mes d’abril.

 

L’Oficina Municipal d’Emancipació Juvenil – SIDRAL està pensada per informar i assessorar sobre els temes principals que afectin als joves en el seu procés d’emancipació i que puguin adquirir plena autonomia personal per decidir.

 

El servei s’ha estructurat amb una seu central situada al Casal de Joves de la plaça d’Espanya – SIDRAL i 5 punts descentralitzats: Espai Jove de Rocafonda (carrer de Pablo Ruiz Picasso, 29); Espai Jove de La Llàntia (carrer de Teià, 7); Espai Jove de Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82-84); Casal de Joves de Pla d’en Boet (ronda de Francesc Macià, 103) i el Telecentre al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5) que s’inaugurarà el proper 26 de març.

 

 

Servei descentralitzat

 

A la seu central hi haurà un informador juvenil per atendre els usuaris i a més assessors dels àmbits de l’habitatge, laboral i salut en hores concertades (de matí o tarda) i als punts descentralitzats hi haurà un educador per donar informació i derivar aquelles consultes que siguin dels àmbits abans esmentats. Les consultes també es podran fer a través de correu electrònic (emancipaciojove@mataro.cat).

 

El servei es reforça amb nou canal de comunicació 2.0. Es tracta d’un terminal informàtic amb pantalla tàctil que permet de forma més dinàmica, clara i visual la consulta d’informació per a l’emancipació juvenil alhora que permet enviar consultes i rebre la resposta uns dies més tard.

 

El terminal també ofereix notícies d’actualitat, concursos, beques, informació municipal, d’oci, de lleure, etc...

 

L’oficina electrònica disposa alhora d’un emissor bluetoothque envia informació d’interès per als joves que estiguin dins del seu radi d’acció i que en aquell moment tinguin activat el sistema bluetooth en el seu mòbil.