Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un espai web amb idees per reduir la generació de residus en la vida quotidiana

Escoltar

L’Ajuntament posa en marxa un espai web amb idees per reduir la generació de residus en la vida quotidiana

L’espai s’emmarca dins del Pla de prevenció de residus de Mataró



L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa avui, dijous 13 d’octubre, un espai web (http://www.mataro.catl) que recull idees i accions per reduir la generació de residus en diferents àmbits de la nostra vida quotidiana: a casa, a la compra, a les escoles i a l’oficina. L’objectiu és ajudar la ciutadania a disminuir la quantitat de brossa explicant petits canvis d’hàbits, fàcils d’aplicar en el dia a dia.


 

La posada en marxa d’aquest espai web s’emmarca dins del Pla de prevenció de residus de Mataró 2012-2020, actualment en fase d’elaboració. Aquest Pla pretén reduir la quantitat de residus generats en un 10 % en 8 anys respecte el 2006.

 

L’espai web, molt didàctic i interactiu, està dividit en diferents seccions i disposa d’un vídeo molt il·lustratiu. A l’apartat “Què puc fer?”, el ciutadà trobarà idees, agrupades per àmbits, que li ajudaran a reduir la quantitat de brossa generada d’una manera fàcil i senzilla. Entre altres accions es proposa beure aigua de l’aixeta; posar al plat la quantitat necessària d’aliment per evitar llançar-lo a les escombraries; comprar amb cabàs, a granel i en envasos grans; treballar a l’escola amb materials reutilizables; escriure per les dues cares d’un full i reparar i restaurar els mobles que encara poden ser útils abans de llançar-los.

 

L’usuari de l'espai web, a més, pot contribuir a què altres ciutadans canviïn els hàbits explicant la seva experiència dins de l’apartat “Els testimonis”. Les persones interessades a fer-hi aportacions poden enviar un correu electrònic a prevencio@ajmataro.cat.

 

Seguint aquesta línia participativa, el web disposa d’un llistat de comerços que fomenten la prevenció de residus: venen a granel, reparen productes de segona mà, etc.

 



Imatge per al Pla de prevenció

 

Els centres educatius també disposen al web d’un espai propi a l’apartat “Les escoles”, on poden participar al concurs “Dissenya la imatge de la prevenció”. Els col·legis poden enviar-hi dibuixos, eslògans, collages i vídeos amb la prevenció de residus com a tema central. La imatge seleccionada acompanyarà el Pla de prevenció de residus municipals de Mataró.

 

El nou espai web recull també una petita enquesta a l’apartat “Participa en el sorteig”, on els participants entraran en un sorteig d’un lot de productes que fomenten la prevenció de residus.

 

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 19 al 27 de novembre, es donaran a conèixer els guanyadors dels diferents sortejos.

 



Generació de residus similar a la mitjana catalana

 

Mataró se situa en el mateix nivell de generació de residus que el de la mitjana catalana (1,5 kg/hab/dia), segons les dades del darrer informe de la Xarxa Perfil de la Ciutat, presentat el passat 20 de setembre. En canvi, és la segona ciutat de les 10 que formen part de la Xarxa (Mataró, Sabadell, Terrassa, Rubí, Barberà del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Manresa i Vic) on la taxa de recollida de residus és més alta (després de Vic), situant-se per sobre de la mitjana catalana i de la mitjana de les localitats que formen part de la Xarxa. La taxa de recollida selectiva va arribar al 39,7% el 2010, quan la mitjana catalana és del 37,5% i la de la Xarxa és del 34,2%.