Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta el “Dispositiu d’inserció local”, un projecte per afavorir la transició entre escola i treball

Escoltar

L’Ajuntament presenta el “Dispositiu d’inserció local”, un projecte per afavorir la transició entre escola i treball

És un recurs comú per a integradors socials i orientadors professionals

El president de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Pere Galbany, el president de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Miquel Rey, i la coordinadora de l’àrea de coneixement i noves tecnologies de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, han presentat avui, 3 de novembre, el “Dispositiu d’Inserció Local de Mataró” (DIL), una nova eina de treball per orientar als nois d’entre 16 i 18 anys en el seu itinerari formatiu i la posterior inserció laboral.


 

Aquest dispositiu és fruit d’un estudi diagnòstic coordinat pel doctor en Pedagogia Màrius Martínez, professor d’orientació professional a la Universitat Autònoma de Barcelona. En l’acte de presentació, celebrat a Can Palauet, Martínez ha presentat les principals conclusions de l’estudi i el propi DIL davant un auditori format per directors d’escola, membres del Consell de l’IMPEM i de l’IME, tècnics dels serveis de Benestar Social i Nova Ciutadania i d’altres professionals vinculats a la formació i l’ocupació juvenil.

 

El Dispositiu d’Inserció Local (DIL) és un projecte de treball comú entre integradors socials de l’IME (pendents de la trajectòria formativa dels adolescents ) i orientadors professionals de l’IMPEM especialitzats en ocupació juvenil. En realitat, ve a ordenar i fer més eficients un seguit de recursos amb els que ja treballaven els professionals d’ambdós àmbits.

 

El DIL potencia aspectes com el suport als centres d’Educació Secundària Obligatòria en l’orientació acadèmica i professional dels seus alumnes, l’acompanyament en l’itinerari formatiu dels joves, l’assessorament en la construcció del seu itinerari socio-professional o el reforç de les vinculacions entre empreses i escoles.

 

El Dispositiu d’Inserció Local de Mataró es gestionarà des de la Nau Cabot i Barba, on es troba el Servei d’Ocupació Jove de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM).