Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta l’avanç de programació de Les Santes 2011

Escoltar

L’Ajuntament presenta l’avanç de programació de Les Santes 2011

La botiga de Les Santes canvia d’ubicació i s’instal·la a Can Palauet



El president en funcions de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i el president en funcions de l’Institut d’Esports (IE), Ivan Pera, han presentat avui en roda de premsa l’avanç de programació de la Festa Major de Mataró, Les Santes 2011.


 

 

Actes per als més petits

 

La programació de Les Santes 2011 aposta per la programació per als més petits, entre els actes organitzats: “Girafes”, un espectacle infantil que començarà a Can Marchal el dilluns 25, i que anirà en cercavila fins al davant de l’Ajuntament; “Ruixadeta”, el matí del dimarts 26, al Parc Central es repeteix el model de la Ruixada de la nit anterior, però dirigida especialment als més petits; el dia 26 tindrà lloc el “Correguspira”, el correfoc infantil de Les Santes.

 

El Parc Central serà l’escenari de “Tria al Parc!” que aglutina diverses activitats de la tarda del dijous 28. A partir de les 18 h hi haurà instal·lat el “Gargot de joc”, un conjunt de jocs infantils gegants. També hi haurà l’espectacle de titelles “La cigarra i la formiga”, a càrrec de la companyia Xip Xap, i “Zum 2.0”, espectacle d’animació infantil a càrrec de La tresca i la verdesca.

 

 

Teatre, concerts i canvis en els actes

 

Al Teatre Monumental es representaran tres obres, el que suposa un augment respecte els altres anys:

 

. “Soy la otra (la Diva), d’Alba Sarraute, el dissabte 23 a les 22.30 h. Es tracta d’un concert-espectacle que combina música, poesia i acrobàcies.

 

. “Salvem les balenes... i el meu matrimoni què?, de la companyia Apunta Teatre, el diumenge 24 a les 19 h. Comèdia basada en un matrimoni convencional al que el pas dels anys comença a fer trontollar la seva estabilitat.

 

. “Somriures i màgia”, del Mag Lari. Sessió doble a les 18 i a les 22 h del diumenge 29 de juliol. La màgia i el bon humor és l’èxit dels espectacles del Mag Lari, que agraden a tots els públics.

 

Les entrades estaran a la venda a partir de l’1 de juliol, a través del servei de Tel-entrada de Catalunya Caixa i a les oficines de l’IMAC.

 

També al Teatre Monumental es farà la presentació del llargmetratge “Santes15”, el divendres 22 a les 21 h. Es tracta del muntatge final de 15 curtmetratges que van gravar diversos realitzadors durant Les Santes de l’any passat, i que ara es presenten com un sol relat. És una iniciativa de Clack Produccions que ha comptat amb la col·laboració de Caixa Laietana, l’EUPMT, M1TV i l’IMAC.

 

Al pati de Can Marchal hi ha confirmats dos dels tres concerts que s’hi celebraran: dimarts 26, a les 22 h, Anna Roig i l’ombra de Ton Chien presentaran el seu nou disc, “Bigoti vermell” i el

dijous 28, a les 22 h, la Big Band Jazz del Maresme oferiran el seu concert especial de Les Santes. El tercer concert serà el divendres 29, a les 22 h.

 

La resta de programació la conformarà els actes tradicionals que formen part del ritual de la Festa Major de Mataró, i els actes que s’han fet un lloc en el programa els últims anys: les portes obertes de Can Xalant, l’Escenari Obert per als músics del Maresme, el concert d’orgue a Santa Maria, l’assaig i la diada castellera, la Gegantada, els actes de Sant Pere Més Alt o els concerts de gòspel o de la banda de l’Agrupació Musical del Maresme, entre d’altres.

 

Tot i això, hi ha alguns actes que encara estan pendents de confirmar-ne la programació definitiva atès que l’IMAC intenta mantenir al màxim l’estructura de cada any i alhora ajustar-ne el pressupost del qual es disposa. Un exemple és la programació de després dels focs artificials del dia 27. Aquest any s’està treballant en una programació conjunta entre l’àmbit públic i el privat que està ubicat al passeig, i que pot oferir una programació adequada per a aquella nit.

 

Com a novetat d’aquest any, a l’Espetec final al Parc Central, la nit del 29, en comptes de l’habitual alternança entre dues grans orquestres, aquest any s’ha optat perquè l’Orquestra Gira-Sol actuï i animi musicalment les 6 hores de música a partir de la mitjanit, amb l’actuació intermitent del dj Albert Malla cada hora i mitja. Pel que fa a la ballada de sardanes del dia 27, s’ha reduït el nombre de cobles que hi participaran, passant de tres a dues. Aquesta mateixa nit del 27 es recupera la xindriada, que acompanyarà les sardanes de la plaça de Santa Anna, a partir de les 23.30 h.

 

 

La botiga, l’exposició de fotografies i un nou concurs

 

Una altra novetat de Les Santes 2011 és la ubicació de la botiga. Aquest any s’isntal·larà a Can Palauet. S’obrirà el dimecres 20, i estarà oberta fins al dia 29, últim dia de Festa Major. A més a més, l’espai expositiu de Can Palauet també acollirà, a part de la botiga, una mostra documental sobre Les Santes que comprendrà el període que va des de 1969 fins al 1989, i que constarà de documents i imatges gràfiques del fons de l’Arxiu Municipal.

 

L’exposició de fotografies anual que organitzen Caixa Laietana i l’IMAC anirà enguany a càrrec de Janusz Szpakowski, que oferirà el seu personal punt de vista de com va viure Les Santes 2010 sota el títol “Instants d’un viatge”. S’inaugurarà el dia 1 de juliol, a les 19.30 h, a l’Ateneu Caixa Laietana. Es podrà visitar durant tot el mes de juliol.

 

També en l’apartat de fotografia relacionada amb la Festa Major, aquest any comença un nou projecte, el 1r Concurs fotogràfic popular de Les Santes, organitzat per la revista Capgròs, amb la col·laboració de l’IMAC.

 

Fins al dia 26 de juny tothom que vulgui pot enviar alguna fotografia realitzada durant Les Santes. Un jurat triarà les millors, que formaran part d’una exposició a l’espai expositiu Capgròs, la qual s’inaugurarà el 7 de juliol. El tema escollit per a aquest primer any són les figures de Mataró, en especial l’Àliga i el Drac, que aquest any celebren la seva 25a i 20a aparició a Les Santes, respectivament.

 

La programació s’anirà actualitzant al web www.lessantes.cat, en la qual a més a més s’inclouran diversos apartats multimèdia i participatius.

 

 

Les Santes esportives

 

Les Santes esportives 2011 oferiran en el seu programa 25 actes esportius (4 menys que l’any passat) de més d’una vintena de modalitats esportives diferents, els quals es realitzaran entre el 15 de juliol fins al 28 de juliol.

 

Dels 25 actes esportius, 13 són activitats de participació popular, 6 activitats d’exhibició i 6 de competició.

 

Com a novetat d’aquesta edició, s’incorpora al programa el 4 x 4 korfball a la platja obert a tothom i el I Campionat d’Espanya juvenil de waterpolo que tindrà lloc a la Piscina Municipal del 15 al 17 juliol.

 

Aquest any la Travessa nedant al Port, amb les dues curses de 500 i 1.000 m, arriba a la 22a edició i la Cursa Popular celebra la 33a edició.

 

Les Santes esportives mobilitzen prop de 10.000 persones de les quals 4.000 són participants-esportistes i la resta públic.

 

Els patrocinadors de Les Santes esportives són KIA AR Motors i Mortorsol Import Vehículos Comerciales i altres col·laboradors habituals com el Port de Mataró, Voluntaris per al futur i l’SPAS.