Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep una col·lecció de fotografies dels anys 60 del fotògraf Josep-Lluís Pérez Reus

Escoltar

L’Ajuntament rep una col·lecció de fotografies dels anys 60 del fotògraf Josep-Lluís Pérez Reus

La donació de la col·lecció de 41 fotografies és gratuïta

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el fotògraf, Josep-Lluís Pérez Reus, han signat avui el contracte per a la donació d’una col·lecció de fotografies que mostren diferents indrets i edificis de Mataró en la dècada dels anys 60. Aquesta donació, que l’Ajuntament rep a títol gratuït, es va acceptar formalment en el Ple del passat 7 d’octubre de 2010 pel seu valor com a document gràfic.


 

Les fotografies són en blanc i negre, la majoria estan datades entre 1963 i 1966, i cada imatge va acompanyada del seu negatiu en format professional. Les imatges són de gran qualitat i tenen un important valor com a document gràfic d’aspectes de Mataró ja que apareixen edificis que han desaparegut i indrets que han canviat significativament amb el pas dels anys.

 

La Riera, el mercat de la plaça Gran, l’antiga plaça de Pius XII coneguda popularment com la plaça dels Ninots (actual plaça de l’Ajuntament) o la torre de Can Palauet són alguns dels llocs de la ciutat que en la dècada dels 60 va capturar el fotògrat Josep-Lluís Pérez Reus.

 

L’Ajuntament integrarà la col·lecció d’instantànies a l’Arxiu Municipal de Mataró perquè pugui fer les activitats de divulgació, seguretat i conservació que cregui oportunes.