Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament signa amb Creu Roja un conveni per subvencionar les activitats de l’entitat a la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament signa amb Creu Roja un conveni per subvencionar les activitats de l’entitat a la ciutat

El consistori aporta 288.661 € per desenvolupar accions en diferents àmbits

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i la presidenta delegada de l'Assemblea Local de la Creu Roja Espanyola a Mataró, Anna Guinart, tenen previst signar demà dissabte a la tarda un conveni per a la formalització de les ajudes econòmiques destinades a la Creu Roja de Mataró per a la realització d'activitats socials i serveis de prevenció, salvament, socorrisme i recuperació, activitats de promoció del civisme i dels programes d’acollida de la població nouvinguda.



El conveni, que estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2011, especifica que l'Ajuntament donarà una subvenció de 288.661 € a l'Assemblea Local de la Creu Roja. La distribució de l’aportació es fa de la següent manera: el Servei de Protecció Civil aporta 138.298 €, la secció de Civisme i Cooperació n’aporta 76.000 €, el Servei de Benestar Social aportarà 59.647 €, i el Servei de Nova Ciutadania, Joventut i Dona farà una aportació de 14.715 € .






Els serveis socials




Quant a la Creu Roja, el conveni estipula que en l’àmbit dels serveis socials es compromet a la realització de tot un seguit d'actuacions l'àmbit de serveis socials com la realització d’una campanya de captació de voluntaris, el desenvolupament d'accions de conscienciació de la població i de reducció de la vulnerabilitat en situació de catàstrofes i emergències sanitàries, la distribució d'aliments a persones en situació de vulnerabilitat social, transport adaptat a la gent gran i persones amb dependències, entre d’altres.





La Protecció Civil


 


L'àmbit de la protecció civil inclou, per la seva banda, la realització de tasques de salvament i socorrisme a les platges, així com accions de prevenció d'accidents mitjançant la formació i la informació als usuaris.

 


Creu Roja també es compromet a utilitzar els recursos humans, tècnics i materials dels quals disposa en la prevenció, actuació i recuperació per activitats de risc greu o calamitats, per exemple quan s'activin el Pla Bàsic de Protecció Civil, o els plans d'actuació per a incendis forestals, inundacions, risc químic, transport de mercaderies perilloses, neu o sismes.





El civisme



Pel que fa a l'àmbit del civisme i la convivència, Creu Roja continuarà treballant en el desenvolupament del projecte de civisme inclòs en la subvenció de Llei de Barris de Rocafonda-El Palau-l’Escorxador, que té una durada de 4 anys i els objectius del qual són ensibilitzar i orientar el veïns en temes com la gestió de la comunitat de veïns, la neteja, la recollida de residus, el bon ús de l’espai públic o la prevenció d’accidents a la llar.

 



La cohesió social i la nova ciutadania



En l’àmbit del civisme i la convivència, Creu Roja participarà en el Consell Municipal per a la Nova Ciutadania i continuarà present a la Xarxa d'Acollida de la ciutat, formada per l'Ajuntament i totes aquelles entitats que tenen per objectiu rebre les persones nouvingudes a la ciutat. A més, la Creu Roja farà sessions mensuals d'acollida a totes les persones que s'empadronin a la ciutat i que els seu idioma de referència sigui el castellà.



Per últim respecte als programes d’acomodació del Servei de Nova Ciutadania Creu Roja desenvoluparà activitats de sensibilització sobre la immigració adreçades a la població general, a difondre els Drets Humans en els centres educatius a través de la nova assignatura d’Educació per a la Ciutadania.