Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde dóna el tret de sortida oficial a la Festa Major, Les Santes

Escoltar

L’alcalde dóna el tret de sortida oficial a la Festa Major, Les Santes

L’acte de Crida arrenca oficialment un extens programa d’activitatsL’alcalde, Joan Mora, ha donat aquest dilluns, 25 de juliol, des del balcó de l’Ajuntament el tret de sortida a la Festa Major de la ciutat, Les Santes, declarada l’any passat Festa patrimonial d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya. La celebració es perllongarà fins aquest divendres, 29 de juliol, amb un extens i variat programa d’actes pensat per a totes les edats i gustos amb la voluntat de fer-lo el màxim de participatiu.


 

Com ja és tradicional, el convit a participar a la Festa Major, la Crida, ha començat a escalfar motors amb el recorregut de les comparses des de diferents indrets de la ciutat fins a l’Ajuntament, animant els mataronins a seguir-les pels carrers. La Momerota, la Momeroteta i els grallers han engrescat els ciutadans i ciutadanes des de la plaça de la Peixateria; el Drac, el Dragalió i els tabalers, des del carrer d’en Pujol; les Diablesses i els Tabalers do Maresme, des del carrer de Sant Josep i la Família Robafaves i els Nans, acompanyats dels flabiolaires, des de la confluència del carrer de Bonaire amb La Riera. L’Agrupació Musical del Maresme s’ha unit a aquest extens seguici, amenitzant un dels actes més concorreguts del programa festiu.

 

A les 20.00 h, ha arribat el moment més esperat amb la proclamació oficial de l’inici de la Festa Major, Les Santes. Des del balcó de l’Ajuntament, l’alcalde ha fet la Crida de Festa Major, de la qual  ha destacat l’alta implicació de tots els mataronins i ha convidat tothom a participar-hi.

 

L’acte ha estat amenitzat amb la música de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme i amb els tradicionals balls de les figures: Rumbeta dels Nans Nous, Ball dels Nans, Salt de les Diablesses i els balls de la Momeroteta, Momerota, Dragalió, el Drac, l’Àliga, Ball de Petits, Ball de Quatre, Ball de Grossos i Balls de la Geganta i en Robafaves. Durant l’acte, l’Àliga ha recordat els 25 anys de la seva primera aparició a Les Santes. Un dels moments més emotius ha estat el record de la colla gegantera al Geganter Uanxo, desaparegut recentment, just abans dels balls d’en Robafaves.

 

 

Ampli seguiment

 

Davant la gran concurrència de públic a l’acte, l’Ajuntament de Mataró ha instal·lat una pantalla de 10 m² davant de l’edifici consistorial per facilitar-ne el seguiment a tots els assistents. Els mitjans audiovisuals públics m1tv i Mataró Ràdio han realitzat una retransmissió conjunta de la Crida per donar la màxima cobertura a l’acte.

 

Amb la Crida s’ha donat el tret de sortida oficial a un extens programa d’activitats que es pot seguir a través del web www.lessantes.cat i mitjançant una aplicació per a telèfon mòbil que es pot descarregar al mateix web o bé a través dels punts bluetooth situats al vestíbul de l’Ajuntament i a la botiga de Les Santes (carrer d’en Palau, 32). Al web també es pot fer un seguiment en directe dels actes que s’estan celebrant davant del Consistori i la pàgina permet una interacció amb l’usuari que pot aportar-hi les seves imatges a un àlbum fotogràfic, entre altres usos.