Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde insta a la cooperació entre els agents econòmics i les administracions per sortir de la crisi

Escoltar

L’alcalde insta a la cooperació entre els agents econòmics i les administracions per sortir de la crisi

Clou la IV Jornada de l’Empresariat del Maresme organitzada per la FAGEML’alcalde de Mataró, Joan Mora, va instar ahir, en la cloenda de la IV Jornada de l’Empresariat del Maresme, a teixir “complicitats entre el agents econòmics per evitar que les coses vagin a pitjor i mantenir la cohesió” en el període actual de crisi. L’alcalde va destacar que “l’administració ha de treballar de la mà dels empresaris”, i va afegir que cal fixar-se en les moltes empreses del Maresme que són un exemple de bona gestió. Mora va apuntar davant d’un auditori de més de 350 empresaris que la sortida de la crisi passa per recuperar valors tradicionals del treball i l’esforç. La IV Jornada de l’Empresariat del Maresme la va organitzar la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.


 

La cloenda de l’alcalde va posar el punt final a un acte en què va destacar la ponència del catedràtic Santiago Niño Becerra, que va pronosticar un 2012 pitjor del que diuen les previsions pel que fa a creixement del PIB. L’economista va apuntar que el crèdit será un recursos molt escàs els propers anys, i va recomanar als empresaris que potenciïn les sinergies i la col·laboració per guanyar eficiència i ser més competitius.

 

Al llarg de l’acte, que va tenir lloc a l’auditori del Tecnocampus, es va fer entrega de diversos premis i reconeixements. En primer lloc els de Premis Cre@tic (11a edició), que organitza la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. Els premiats van ser els següents:

 

- 1r premi: Quantium Medical. Guanyadors: James Marugg i Pedro Gambús. Empresa que realitza el desenvolupament, disseny, producció i comercialització a nivell mundial d'equips de monitorització de pacients principalment de les especialitzacions de cardiologia, anestèsia i unitats critiques.

- 2n premi: Enhancing e-books. Guanyadors: Pau Vidal i Albert Vidal. El projecte consisteix en una editorial de llibres electrònics amb contingut de valor afegit audiovisual en format d'apps per a dispositius tablet.

- 3r premi: Casting for jobs. Guanyadors: Daniel Garcia Miralles i Miquel Cazorla Pérez. L’empresa impulsa una plataforma on-line de recerca de feina que incorpora un nou format de currículum vitae amb vídeo promocional i crea un servei personalitzat per a col•lectius de difícil inserció laboral.

- Accèssit: Magic Stick. Guanyadors: Antonio Ortel, Moisès Ortiz, Daniel de Amos, Juan Daniel, Pere Ortega i Miquel Martinez. Magic Stick és un projecte de disseny i comercialització d’un bastó per a cecs amb implementació de tecnologies d’autoajuda per aquest col•lectiu.

 

Cal destacar que un total de 37 projectes s’han presentat en l’edició d’enguany, que és l’onzena dels Premis Cre@tic. Aquesta xifra suposa un increment d’un 20% respecte de l’edició de l’any passat. El primer premi està dotat amb 7.000 €; el segon, amb 1.500 €; i el tercer, amb 1.000 €. Els tres guanyadors tenen dret a més a instal•lar-se a la incubadora de la Nau Minguell durant un any, amb un 50% de bonificació sobre el preu de lloguer. L’accèssit està dotat amb 500 €.

 

A continuació es va fer el lliurament del Premi de l’Associació de Joves Empresaris del Maresme, l’AIJEC (1a edició), que va recaure en l’empresa Compegps Team, una companyia líder en el sector de la navegació GPS, software i cartografia outdoor, que desenvolupa aplicacions per a PC, PDA’s i smartphones.

 

Per part de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), es van lliurar els Reconeixements a les millors pràctiques en cooperació empresarial (2a edició):

 

-Primer reconeixement: projecte Grup Eco-efficient de les empreses Matecsor, Satmarchan, Electromotor Pineda i Instal.lacions Bosch. Grup Eco-efficient és un grup d’empreses instal·ladores d’aigua, gas, electricitat i climatització que es van decidir a crear una aliança per créixer com a marca comercial per mitjà de la creació d’un punt de servei comú i per accedir a grans projectes.

 

-Segon reconeixement: projecte Maresmenuvis, integrat per les empreses AB Dominguez boutique, Reyman nuvis, Jordi Trens joier, Joan Selva fotògrafs, Festa Music, Fiori art floral, Sweet Centre bomboneria, Lola Perruquers, Promoviatges. Maresmenuvis és un projecte integrat per comerços de la ciutat de Mataró que han decidit col·laborar per tal d’estalviar costos en la promoció d’una marca comercial comuna oferint al mateix temps un servei integral pels nuvis.

 

-Tercer reconeixement: projecte Servintegrales Alliance integrat per les empreses Reproin, Jiu An co.limited, BR29, Inngenia, Proymec, Grupair, Mimen Export i Punt 5 Enginy. Servintegrales Alliance és un projecte integrat per empreses que ofereixen maquinària industrial i projectes claus en mà i que han decidit col•laborar per tal de créixer oferint serveis complementaris, internacionalitzar-se i accedir a grans projectes.

 

L’IMPEM ha editat un llibre on es recullen aquestes bones pràctiques i les de vuit projectes més. En total són 47 empreses participants en els onze projectes descrits en el llibre.

 

També per part de l’IMPEM es van fer els reconeixements a 11 empreses per bones pràctiques en Responsabilitat Social (6a edició). Les empreses reconegudes van ser 6TMA, Artijoc, Auvisa, Casa Graupera, Cementiris Metropolitans, Centre Mèdic Maragda, Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua, Fusion Pages, Instalargent, Lepant Centre i Sent Actiu. Com en les sis edicions anteriors, l'IMPEM ha editat un llibre sobre aquestes bones pràctiques de Responsabilitat Social. Amb aquest llibre, l’IMPEM ha publicat ja 71 casos d'empreses en què es demostra que ser responsable en la gestió de les persones dins de les organitzacions no és ni costós ni complex i fa que l'empresa obtingui beneficis pel que fa a la millora del clima laboral, d’imatge externa/interna, respecte al medi ambient...entre altres.

 

Finalment, la FAGEM va fer entrega dels Reconeixement a la trajectòria empresarial (2ona edició), que van recaure en Enric Graupera i Joaquim Llorens. D’Enric Graupera es va destacar que representa la tercera generació de mestres neulers i que ha sabut transmetre els valors necessaris perquè els seus fills hagin seguit en el negoci familiar innovant i internacionalitzant-se.

 

De Joaquim Llorens, que va ser un dels fundadors de la FAGEM en nom del gremi metal·lúrgic de Mataró, i que n’ha defensat sempre els interessos.