Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde reclama a la Generalitat el pagament d’un deute de 13,5 milions d’euros

Escoltar

L’alcalde reclama a la Generalitat el pagament d’un deute de 13,5 milions d’euros

Joan Mora tampoc troba just que l’Estat reclami ara 8,5 milions de liquidacions “mal fetes”

 


L’alcalde, Joan Mora, ha reclamat a la Generalitat que faci efectiu el pagament de 13,5 milions d’euros que l’administració catalana deu a l’Ajuntament de Mataró en concepte de subvencions i traspassos compromesos per serveis ja oferts des de l’any 2001. El deute correspon, per exemple, a cursos de formació impulsats per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) que van ser programats comptant amb el finançament compromès de la Generalitat. Segons l’alcalde, la Generalitat ha reconegut ja 5,6 milions d’euros d’aquest deute, però encara no se sap quan ni com es podrà cobrar la resta.

 

Joan Mora va dir ahir al Ple i també aquest matí en roda de premsa que té “la desagradable sensació de ser el cobrador del frac reclamant a la Generalitat que ens pagui el que ens deu”.

 

La setmana passada, l’alcalde va mantenir una reunió amb la vicepresidenta del Govern de la Generalitat i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, en la qual li va traslladar el seu malestar per la situació generada i demanar-li que l’administració catalana compleixi els seus compromisos pressupostaris per ajudar a paliar la difícil situació financera dels municipis. “La veritat és que també em faig càrrec de la complicada situació que ells han heretat de l’anterior govern”, ha afirmat Joan Mora.

 

Per altra banda, l’alcalde també ha dit aquest matí que no està d’acord que l’Ajuntament de Mataró hagi de retornar a l’Estat un total de 8,5 milions d’euros en els propers 5 anys “com a resultat dels errors en les liquidacions realitzades pel mateix Estat des del 2009. Això significa una merma en els recursos econòmics que no ens podem permetre de cap manera”.

 

Joan Mora ha fet aquestes declaracions en el marc del debat sobre les ordenances fiscals i amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania alguns exemples del difícil escenari pressupostari existent. “Aquest govern no farà engineria ni alquimia financera”, ha conclòs.