Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde trasllada al conseller Recoder la petició que Mataró recuperi la línia de tren a l’aeroport

Escoltar

L’alcalde trasllada al conseller Recoder la petició que Mataró recuperi la línia de tren a l’aeroport

Joan Mora és escollit vicepresident de l'Associació de Municipis amb Transport Urbà



L’alcalde, Joan Mora, ha aprofitat la presència avui a Mataró del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, per traslladar-li personalment la petició que Mataró recuperi la línia de tren a l’aeroport que havia tingut fins fa pocs anys, quan Renfe va decidir suprimir-la. L’alcalde s’ha mostrat convençut que el conseller estudiarà amb atenció aquesta proposta, que ha qualificat de “molt important pel desenvolupament econòmic de tota una regió”. Mora ha avançat que la petició vindrà avalada per altres municipis afectats, com Badalona, que també consideren crucial recuperar aquest enllaç amb l’aeroport. Per la seva banda, el conseller Recoder s’ha compromès a estudiar la petició.




Aquestes declaracions s’han produït avui al TecnoCampus Mataró-Maresme, on s’ha celebrat l’assemblea general de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). El president d’aquest organisme serà els propers dos anys l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, mentre que l’alcalde de Mataró, Joan Mora, en serà el vicepresident. Passat aquest temps, l'ordre s'invertirà i Joan Mora serà president de l'entitat i Josep Mayoral, vicepresident.

 

Joan Mora ha explicat que aquest acord per compartir la presidència i la vicepresidència d’AMTU respon a la voluntat d’arribar a acords en una època d’austeritat, en la qual segons ha dit no s’ha de deixar d’invertir “en les polítiques que preocupen a la gent, i el transport n’és una”. L’AMTU té actualment 70 entitats adherides, de les quals 67 són municipis i 3 consells comarcals, amb una població representada de 1,93 milions d’habitants i 44,9 milions de viatgers.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha destacat que durant els seu deu anys d’existència, l’AMTU ha estat i continua sent un organisme molt útil d’interlocució amb els ajuntaments per definir les polítiques de transport urbà i interurbà. Recoder ha apuntat que el departament que dirigeix racionalitzarà la despesa en el transport per reduir o incrementar les expedicions de transport d’acord amb la demanda que tenen.