Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita el nou Centre d’Educació Especial L’Arboç, a Vallveric

Escoltar

L’alcalde visita el nou Centre d’Educació Especial L’Arboç, a Vallveric

El nou equipament municipal té una capacitat per a una vuitantena d’alumnes



L’alcalde, Joan Mora; el regidor d’Obres, Joaquim Fernàndez; el regidor d’Ensenyament, Marcel Martínez, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya al Maresme-Vallès Oriental, Josep-Vicent Garcia, han visitat aquest dimecres al matí les obres de construcció del Centre d’Educació Especial L’Arboç, les obres del qual han finalitzat al juny. Aquest centre atendrà l’escolarització de nens i joves entre els 3 i 20 anys amb afectacions neurològiques i reduccions importants en la mobilitat física.


 

El nou edifici se situa al número 19 del carrer de la Pagesia, als entorns de Vallveric, en un solar de 4.788,61 m², i compta amb dues entrades per aquesta via: una principal per a l’accés de vianants i una secundària, per al servei de càtering i sortida d’emergència.

 

L’equipament, amb una superfície construïda de 2.051,33 m² i una superfície útil de 1.795, 73 m², s’estructura en tres plantes (baixos i dos pisos). A la planta baixa es desenvolupa gran part de l’activitat de l’equipament. En ella s’ubiquen 12 aules -distribuïdes en dos blocs de sis i separades per un pati interior- 6 lavabos per a les aules, dues sales de logopèdia, dues de tutoria, una multisensorial, una d’atenció individualitzada, una sala de professors, una d’informàtica i biblioteca, un taller polivalent, un gimnàs per a la rehabilitació, un vestidor, una sala d’hidroteràpia i bugaderia i compta amb una cuina i un menjador com a espais complementaris.

 

Al primer i segon pis s’ubiquen una aula de música i els serveis de direcció, secretaria, consergeria i l’Associació de Mares i Pares (AMPA), entre altres. Patis interiors actuen de separadors d’espais, el que facilita l’entrada de llum natural i dóna una gran lluminositat a l’edifici.

 

El nou equipament té una capacitat per a una vuitantena d’alumnes. La mobilitat dels usuaris dins de l’edifici es garanteix per la col·locació de rampes i la instal·lació d’un ascensor.

 

Les obres han estat executades per l’empresa Euritmia Construccions SA, amb un pressupost de 3.221.097,95 (IVA inclòs), i han tingut una durada de 14 mesos.

 

 

Titularitat municipal

 

El nou edifici és de titularitat municipal. El conveni signat a l’abril de 2009 entre l’Ajuntament de Mataró i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya establia atorgar una subvenció de prop de 3,4 milions d’euros al Consistori per finançar la construcció de l’equipament (397.298,18 d’euros per a la redacció i direcció de les obres i 3.000.000 d’euros per a l’execució). L’Ajuntament preveu que l’equipament funcioni mitjançant gestió indirecta.