Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita els habitatges públics del carrer d'El Rierot

Escoltar

L’alcalde visita els habitatges públics del carrer d'El Rierot

 

L'alcalde, Joan Antoni Baron, el president de PUMSA, Ramon Bassas i el regidor d’habitatge, Francesc Teixidó, han visitat avui els habitatges públics del carrer d'El Rierot 10.

 

Aquest edifici, promogut per PUMSA, consta de dotze habitatges amb protecció oficial destinats al lloguer, un local comercial en planta baixa i aparcament subterrani. Aquesta promoció s’inclou dins el Pla Local de l’Habitatge 2005-2015.

 

 

Característiques de l’edifici

 

L’immoble disposa d’una superfície construïda de 1.646 m2 i es distribueix en soterrani, planta baixa, tres plantes pis més coberta.

 

Hi ha 4 habitatges per planta i tenen una superfície útil d’entre 47 i 64 m2 . Disposen de dos dormitoris, cuina, estar-menjador, i 1 ó 2 banys.

 

El projecte s’estructura en un nucli central format per un pati circular, que acull les comunicacions verticals i els accessos als habitatges, que ocuparan les plantes 1, 2 i 3. Aquest pati interior està cobert amb una claraboia de vidre que el protegeix de la pluja i li permet l’entrada de llum natural.

 

La coberta de l’edifici acull els espais comunitaris com la bugaderia, àrea per estendre la roba i els recintes per a les instal·lacions.

 

 

Criteris sostenibles

 

Aquesta promoció, seguint amb la política municipal d’estalvi energètic, també compta amb instal·lacions centralitzades d’aigua calenta sanitària, preescalfada a través de plaques solars tèrmiques i amb suport de caldera de gas. També s’ha centralitzat la calefacció que es produeix pel terra radiant.

 

Pel que fa a l’estalvi d’aigua, els habitatges disposen d’un sistema de tractament d’aigües grises, que funciona a través de la recollida de les aigües grises utilitzades a les dutxes i d’algun baixant de pluja. Després de depurar les aigües amb ozó (un producte quasi sense impacte ambiental) permeten ser reutilitzades a les cisternes dels vàters.

 

Els llums dels espais comunitaris tenen l’encesa amb detectors de presència que incorporen cèl·lules solars, d’aquesta manera si hi ha prou llum natural no s’encenen, amb el conseqüent estalvi.

 

 

Local i aparcament

 

L´immoble s’ha construït en un solar adquirit per PUMSA, que formava part de l’antic patrimoni de la Unió de Cooperadors de Mataró.

PUMSA, un cop finalitzades les obres, farà l’entrega del local de la planta baixa, d’uns 250 m2 de superfície, a la Fundació Cooperadors de Mataró.

 

PUMSA gestionarà els habitatges durant un termini de 35 anys, i posteriorment els entregarà a la Fundació.

 

L’aparcament té un total d’11 places i 5 trasters distribuïts en una planta subterrània.

 

 

Inversió i terminis

 

La construcció d’aquesta promoció suposa per l’empresa municipal una inversió d’1,2 milions d’euros.

 

Els habitatges estan en la fase final de la seva execució i es preveu que estiguin enllestits a finals d’aquest mes. L’entrega de claus està prevista pel mes de maig.

 

Tota la gestió de la promoció, així com el procés d’adjudicació el durà a terme Prohabitatge Mataró, SA, mitjançant la Llista Única d’Habitatge.