Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Anem a Tancar, l’última cercavila de Les Santes 2011

Escoltar

L’Anem a Tancar, l’última cercavila de Les Santes 2011



L’Anem a Tancar, la darrera cercavila de Les Santes, permetrà a tots els qui s’acostin a l’entrada de l’Ajuntament mirar, tocar i provar els gegants, els Nans, la Momerota o l’Àliga i, fins i tot, fer-los ballar durant la desfilada que les ha de portar a Can Marfà, el seu lloc de residència habitual.


 

Les figures, acompanyades per les autoritats de la ciutat, està previst que surti a les 19.15 h de l’Ajuntament i faran el següent recorregut: La Riera, carrer d’en Pujol, carrer de Sant Cristòfor, baixada de les Escaletes, plaça de Sant Joan, carrer de Sant Joan, carrer de Cristòfor Colom, carrer de Jordi Joan i Can Marfà, on l’alcalde Joan Mora encendrà la traca que posarà punt i final a l’acte.

 

L’Anem a Tancar d’enguany hereta les ganes acumulades de l’any passat, quan el fort xàfec que havia caigut poc abans va fer recomanable suspendre l’acte per por que no tornés la pluja.

 

De fet, la pluja ha tornat a ser present aquest any des del primer moment: va respectar el concert del grup mallorquí Antònia Font al Parc Central la nit del dissabte 23, però la Festa Flower Power By Qu4ttro, posterior al concert, es va haver de suspendre força abans del previst per culpa de l’aigua.

 

La Diada castellera de l’endemà, diumenge 24, va permetre als Capgrossos de Mataró oferir a la seva ciutat la torre de nou amb folre i manilles que ja havien aixecat a Vilafranca del Penedès al novembre. I, juntament amb les colles convidades de Lleida i Vilafranca, van retre un sentit homenatge a la castellera mataronina Mariona Galindo Lora, que va perdre la vida aixecant un castell en la Diada de fa cinc anys.

 

A les 20.00 h del dilluns 25, l’alcalde, Joan Mora, va fer la proclamació oficial de l’inici de la Festa Major amb una Crida en què va destacar l’alt grau d’implicació de tots els mataronins.

 

La bogeria va arribar un any més amb el Desvetllament Bellugós i la posterior cercavila fins a la plaça de Santa Anna comptant fins a 15 al so del ‘Bequetero’. Convidada a galetes i vi i tornada a l’Ajuntament per a l’encesa de la façana i l’esperada Escapada a Negra Nit, que va acabar amb la gran ruixada d’aigua al Parc Central.

 

La pluja que va caure el dimarts 26 va afectar la Postal de Gegants, que van haver de resguardar-se en una zona coberta del Cafè de Mar i van suspendre el cercavila, així com el Correguspira i el Ball de Festa Major previst al Parc Central.

 

També per pluges es va traslladar el concert d’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien al Teatre Monumental i el concert del Cor Coral Madrigalista de Mataró a l’interior de l’església del convent de Les Caputxines.

 

El dimecres 27, dia central de la Festa Major, es va celebrar la Missa de Glòria a la Basílica de Santa Maria, un dels actes més solemnes i identitaris del programa d’activitats. La Missa, presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va comptar amb l’assistència del conseller d’Interior, Felip Puig; el diputat del Parlament de Catalunya, Benet Maimí,; la diputada al Parlament de Navarra Bakartxo Ruiz; i el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez.

 

I milers de persones es van reunir la nit del 27 per contemplar el tradicional Castell de Focs de Les Santes, que va cremar 1.110, 8 k de pólvora.

 

Després dels focs, el passeig del Callao va acollir l’espectacle Improshow, la Rumba al Mar i un acte nou: la Flashlot, una coreografia multitudinària animada pels Tabalers del Drac mentre a la plaça de Santa Anna hi havia ballada de sardanes.

 

El dijous 28 es va programar un correfoc infantil amb la Momeroteta, el Dragalió i la Colla infantil de Mataró, en substitució del Correguspira suspès el dia abans. Al Ball de Dracs, el Drac de Mataró i el seu fill Dragalió van tenir de convidats el Drac Gran i el Drac Petit de Terrassa.

 

Per als més grans la nit es va acabar amb el concert d’Els Catarres + Terratombats a la plaça de l’Ajuntament, els Requisits de Festa Major a la plaça de Santa Anna i a les 02.30 h es va iniciar davant de l’Ajuntament el No n’hi ha prou! Durant una hora i mitja la Família Robafaves, la Momerota, el Drac i l’Àliga van ballar acompanyats de centenars de persones i amenitzats per La Principal de la Nit.