Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’antic Camp Municipal de Futbol del Palau es reconverteix en circuit de BMX

Escoltar

L’antic Camp Municipal de Futbol del Palau es reconverteix en circuit de BMX

Es preveu que les obres estiguin enllestides a mitjan abril

L’Ajuntament està a punt d’enllestir les obres per donar a l’antic Camp Municipal de Futbol del Palau un nou ús com a circuit de BMX. El president de l’Institut d’Esports, Ivan Pera, ha visitat avui els treballs, que està previst que estiguin enllestits a mitjan abril.

 

El Programa d’Actuació Municipal i el programa de l’Institut d’Esports per al 2010 van incloure com una de les accions previstes la planificació dels nous usos per a aquest camp de futbol. D’aquesta manera, es va preveure reconvertir aquesta instal·lació per atendre la demanda dels practicants de BMX de la ciutat. Els seguidors d’aquesta modalitat esportiva de ciclisme no comptaven fins ara a Mataró amb cap espai esportiu específic per entrenar.

 


Aquesta actuació està en la línia de treball de l’Institut d’Esports conjuntament amb els clubs de ciclisme de la ciutat per un pla de millora d’aquest esport i la creació d’una comissió de clubs de ciclisme de Mataró.


 

L’any passat, l’Institut d’Esports va atorgar a l’entitat Club BMX Mataró una llicència d’ús provisional per a la gestió i funcionament diaris del circuit, i es van començar a realitzar els treballs previs de remodelació.

 

 

Treballs realitzats

 

La remodelació de l’equipament ha consistit en reconvertir el terreny de futbol de sauló en circuit de BMX. S’han aportat nous àrids i s’ha compactat el terreny configurant els típics revolts, badens i desnivells. Així mateix, s’han retirat els elements antics no necessaris, com les porteries de futbol i futbol a 7, i la tanca perimetral del terreny de joc.

 

També s’ha adequat la il·luminació del camp, amb la instal·lació d’un nou sistema antivandàlic, els serveis, vestidors i magatzems. En les properes setmanes està previst acabar els treballs amb la col·locació del sistema mecanitzat de la tanca de sortida de les curses, que tindrà tots els complements necessaris (semàfors, altaveus, punt de llum, etc.).

 

Està previst que el 16 d’abril es pugui celebrar una primera prova esportiva oficial dins el calendari català de curses de BMX, que servirà com a tret de sortida de la instal·lació remodelada. L’adequació del circuit ha suposat una despesa de prop de 30.000 €. Part de les tasques realitzades han estat assumides des del propi Institut d’Esports i el Club BMX Mataró.