Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arxiu Municipal conservarà el fons documental esportiu de la desapareguda Penya X

Escoltar

L’Arxiu Municipal conservarà el fons documental esportiu de la desapareguda Penya X

La donació posa en marxa l’arxiu de la memòria esportiva de la ciutat

El Ple de l’Ajuntament va acceptar dijous passat, 3 de març, la donació de la documentació històrica esportiva de la Penya X, entitat fundada l’any 1935 i desapareguda ja fa uns anys. Els documents són cedits per Antoni Bruguera Planas, darrer president de l’entitat, amb el consens dels altres membres de la darrera junta directiva.

 

La documentació consta de les actes de constitució del club, cartes d’entrada i sortida i registre de correspondència, registres comptables, actes de les reunions de junta del club, butlletins, cartells i fotografies de l’entitat, des de la seva fundació als darrers temps de funcionament.

 

S’ha considerat que els documents tenen un indubtable valor històric perquè il·lustren la vida d’una entitat mataronina creada fa més de 75 anys i ajuden a reconstruir la història esportiva de la ciutat. La donació d’aquest material posarà en marxa l’arxiu de la memòria esportiva de la ciutat dins del mateix Arxiu Municipal, una de les accions contemplades per l’Institut d’Esports al Pla d’Actuació Municipal per al 2011.

 

Per formalitzar la donació se signarà un contracte de donació.