Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Camí del Mig participa en la campanya “Disfruita-la” de tastos de fruites de temporada

Escoltar

L’escola Camí del Mig participa en la campanya “Disfruita-la” de tastos de fruites de temporada

L’objectiu és promocionar estils de vida saludable entre els nens i els joves

Prop de 200 alumnes de l’escola Camí del Mig de Mataró participaran demà, a les 10.30 h, en la campanya “Disfruita-la”. L’activitat, que està organitzada per Unió de Pagesos i compta amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat, es vincula amb el projecte de promoció d’estils de vida saludable “Posa’t en forma!” del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Mataró.


 

La campanya es basa en tastos de fruita de temporada guiats per a infants. Així, els alumnes, d’entre 8 i 12 anys, tastaran quatre varietats de pomes i tres de peres, mandarines i taronges i, a més, rebran la carmanyola Disfruita-la amb fruita de temporada.

 

Aquesta és la setena edició de la campanya “Disfruita-la” a Catalunya, que va començar el 2005, i en la qual cada any hi participen una mitjana de 5.000 infants de primària. La campanya té per objectiu promoure el consum de fruita dolça, especialment entre el jovent i els infants, utilitzant una metodologia molt pràctica per tal de recuperar l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.

 

El projecte “Posa’t en forma!” té per objectiu principal potenciar les competències dels nens i els joves per generar accions que promoguin l’alimentació saludable i l’activitat física, utilitzant la metodologia IVAC (Investigació, Visió, Acció, Canvi), mentre es crea una xarxa local de centres que treballen amb aquesta dinàmica. Actualment hi participen 9 centres educatius.