Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IES Miquel Biada obté la Certificació de Qualitat ISO 9001:2008

Escoltar

L’IES Miquel Biada obté la Certificació de Qualitat ISO 9001:2008

Es tracta d’un estàndard internacional de qualitat aplicat a l’àmbit de la gestió.

 


L’alcalde Joan Mora ha presidit, aquest divendres dia 9, l’acte de lliurament de la certificació de qualitat ISO 9001:2008 a l’Institut Miquel Biada, en reconeixement a la bona gestió del centre de titularitat municipal. L’alcalde, que ha definit el centre com “una joia per a nosaltres i un autèntic referent per al país” ha estat l’encarregat de lliura-li el certificat al director de l’escola, Ramon Grau, assegurant-li que sempre trobaran al consistori al costat en aquest camí cap a l’excel·lència.

 

L’acte també ha comptat amb la participació del secretari de Polítiques Educatives del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Font, que ha remarcat en el seu parlament que “la recerca de la qualitat és més que una voluntat, és una actitud” i que la Generalitat en fa “una aposta clara”per lluitar contra el fracàs escolar.

 

El director Ramon Grau ha repassat la història del “Biada”, recordant que és l’hereu de l’antiga Escola d’arts i oficis de Mataró i remarcant el compromís ferm del claustre amb les necessitats que planteja el món laboral en qüestió de formació i especialització.

 

Pere Canyadell, responsable del Projecte de qualitat i millora contínua del departament d’Ensenyament, la coordinadora pedagògica, Fàtima Prat, i la coordinadora de qualitat, Margarida Costa, han intervingut també en l’acte de lliurament de la certificació ISO, qualificant-la d’eina fonamental per garantir el compromís de millora constant.

 

La norma ISO 9001:2008

 

La norma ISO 9001:2008 es un estàndard internacional de qualitat aplicat a l’àmbit de la gestió. Defineix un sistema de d’avaluació orientat a la qualitat i la millora contínua. En el cas de l’IES Miquel Biada, l’aplicació de la norma ISO permet optimitzar la gestió d’incidències dels alumnes, millorar els processos d’acollida del professorat o valorar el treball i els resultats acadèmics per part de les empreses, els alumnes, els pares i els propis professors, entre d’altres barems de qualitat en la gestió.

 

L’Institut Miquel Biada

 

L’IES Miquel Biada és l’únic centre d’ensenyament secundari de Mataró inclòs en la xarxa pública amb titularitat municipal. Ofereix formació a uns 1.200 alumnes, que es reparteixen en estudis d’ensenyament secundàri obligatori (ESO), cursos de batxillerat en les modalitats científico tècnica i humanístico social, cicles de grau mitjà i grau superior i dos cursos de preparació de les proves d’accés de formació professional de grau superior. A més, ofereix el programa Qualifica’t, adreçat a persones i empreses que volen millorar la seva qualificació professional.