Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 14a edició de la Nit de la Solidaritat 2011 tindrà com a convidat Eduard Soler Lecha

Escoltar

La 14a edició de la Nit de la Solidaritat 2011 tindrà com a convidat Eduard Soler Lecha

És l’investigador principal de l’àrea Mediterrània i d’Orient Mitjà del CIDOB

La 14a edició de Nit de la Solidaritat 2011 tindrà lloc a la Sala Cabanyes el proper divendres 18 de març. L’objectiu de l’acte és donar a conèixer els projectes de cooperació al desenvolupament i les activitats de sensibilització que porten a terme al llarg de l’any les entitats.

 

El convidat d’aquest any serà l’investigador principal de l’àrea Mediterrània i d’Orient Mitjà del CIDOB (Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona), Eduard Soler Lecha. La trobada l’organitza el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional.

 

L’acte s’iniciarà a les 20.30h amb la presentació de l’alcalde, Joan Antoni Baron. En el decurs de la nit, el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, presentarà la memòria "Mataró 2010, projectes de cooperació i sensibilització" .

 

A continuació està prevista la intervenció de Marta Mas i Viza, representant del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional i, tot seguit, el convidat Eduard Soler Lecha oferirà la conferència “El món àrab en ebullició: construir un nou futur a l’altra riba de la Mediterrània”. 

 

L’acte es clourà amb l’actuació del Cor Madrigalista de Mataró sota la direcció de Jordi Guri.

 

 

Eduard Soler Lecha

 

Eduard Soler Lecha, investigador principal del CIDOB, és Doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre de l’Observatori de Política Exterior Europea i participa en diversos projectes i xarxes d’investigació transnacionals com EuroMeSCo o INEX.

 

Els seus treballs han estat publicats com a monografies i en revistes com Mediterranean Politics, Insight Turkey o Europe’s world. També col·labora amb diversos mitjans de comunicació escrits i audiovisuals. Les seves principals àrees de treball són les relacions euromediterrànies, el procés d’adhesió de Turquia a la UE, la política mediterrània d’Espanya i les problemàtiques de seguretat a la Mediterrània.

 

 

Solidaritat en forma de llegums i oli

 

Amb l’objectiu de sumar esforços per afrontar l’actual conjuntura socioeconòmica, com l’any anterior és demanarà als assistents a la Nit de la Solidaritat que portin 1 quilo de llegums o 1 litre d’oli per a donar suport a la Campanya “1Kg d’Aliments per a la Solidaritat” que es destinaran a l’Assemblea Local de la Creu Roja per tal d’atendre les necessitats bàsiques d’alimentació.