Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 14a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” esgota en 9 hores el límit d’inscripcions per a la cursa

Escoltar

La 14a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” esgota en 9 hores el límit d’inscripcions per a la cursa

Se celebrarà el 4 de desembre i hi participaran 2.000 atletes

El president de l’Institut d’Esports (IE), Pere Galbany, acompanyat del tècnic assessor de la gerència del Servei d’Esports de la Diputació de Barcelona, Ton Tobeña i representants dels clubs organitzadors, han presentat avui en roda de premsa la 14a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” i la 18a Marató Escolar que se celebraran el proper diumenge 4 de desembre.

 

Enguany seran prop de 2.000 els atletes participants. Les inscripcions estan tancades: l’expectació aixecada per la prova va fer que en només 9 hores s’esgotés el límit d’inscripcions ofertades per Internet a través de la pàgina www.mitjamataro.cat.

 

La Mitja Marató s’iniciarà a la plaça d’Espanya a les 10 h i la Marató Escolar 10 minuts més tard. La cursa té un recorregut de 21,097 quilòmetres, s’inscriu al calendari de la Federació Catalana d’Atletisme i forma part de la VI Challenge de Mitges Maratons - Gran premi Diputació de Barcelona.

 

Tots els participants disposaran del xip groc, sistema informàtic de cronometratge.

 

La Mitja Marató està organitzada per l’IE, la Diputació de Barcelona, el Centre Atlètic Laietània, la Federació Catalana d’Atletisme, el Grup d’Atletisme Lluïsos Mataró, el Grup Maratonià Mataró i la Colla Maimakansu. La cursa està patrocinada per Procter&Gamble, Sunny Delight i DHL, Delmar Mataró Auser, Mundo Deportivo, Divina Pastora Seguros, Caixa Laietana, Bon Preu i Beiersdorf. A més, compta amb la col·laboració de Voluntaris per al Futur entre altres empreses i entitats.

 

 

Els premis

 

Els participants a la cursa es divideixen en sis categories segons l’any de naixement i també hi ha una categoria per als atletes amb cadires de rodes i una altra per als disminuïts visuals. Els tres primers de cada categoria masculina i femenina rebran un trofeu, així com els equips masculí i femení (5 corredors) i a l’equip amb més corredors.

 

Els premis en metàl·lic són de 500, 400, 300, 200 i 150 € per als primers classificats masculins i femenins.

 

Els participants que rebaixin el rècord de la prova, situat en 1 h 02 m 58 s per als homes (de Jacop Kiplagat) i 1 h 14 m i 33 s per a les dones (que té Txell Calduch), rebran un premi especial de 500 €. Els premis es lliuraran a les 12.30 h.

 

 

18a Marató Escolar

 

Aquesta cursa no competitiva va dirigida als alumnes d’entre 8 i 16 anys de les escoles. Es preveu que aquest any la participació arribi fins als 1.500 escolars, més alta que en edicions anteriors ja que la prova no coincideix amb el pont de la Constitució.

 

L’activitat es coordina entre l’IE i els responsables dels centres escolars que inscriuen i acompanyen els nens i nenes en aquesta cursa de tres quilòmetres.

 

Com a novetat, la cursa s’inscriu aquest any dins la campanya Som el que mengem, de la Fundació Barça, que vol difondre bons hàbits alimentaris relacionats amb la pràctica esportiva i la competició. En el marc d’aquesta campanya, els participants de la Marató Escolar rebran un refrigeri saludable. En acabar la cursa es farà als escolars xerrades reduïdes informant sobre la campanya.

 

 

Recorregut de les proves

 

El recorregut de la Mitja Marató és: plaça d’Espanya (10.00 h), Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, passeig de Ramon Berenguer III, ronda del Cros, Camí del Mig, plaça de Manuel Serra i Xifra, Camí del Mig, carrer de Miquel Biada, carrer de Sant Benet, carrer de Sant Josep, La Riera, baixada de Santa Anna, Camí Ral, ronda de Joan d’Àustria, passeig del Callao-passeig Marítim, port de Mataró, passeig Marítim-passeig del Callao, carretera N-II direcció Girona fins a la rotonda de l’Experience i tornada, avinguda del Maresme, carretera N-II direcció Barcelona fins al carrer de Juan de la Cierva, avinguda d’Ernest Lluch, passeig de la Marina fins al carrer de Vilassar, passeig de la Marina, carrer de Cabrils, lateral de la carretera de Barcelona, carrer de Caldes d’Estrac, passeig de la Marina, avinguda d’Ernest Lluch, carrer de Juan de la Cierva, carretera N-II-avinguda del Maresme, ronda de Joan d’Austria, ronda de Miguel de Cervantes, ronda d’Alfons X el Savi i arribada a la plaça d’Espanya.

 

El recorregut de la Marató Escolar és: plaça d’Espanya (10.10 h), Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, passeig de Ramon Berenguer III, avinguda de la Gatassa, plaça de Manuel Serra i Xifra, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Granollers, Camí de la Geganta i plaça d’Espanya.

 

 

Afectacions al trànsit

 

Quant a les afectacions al trànsit que provocaran les proves, a partir de les 6.30 h es tallarà el trànsit a la plaça d’Espanya, al camí de la Geganta i a la ronda d’Alfons X el Savi (entre la plaça d'Espanya i el carrer de l’Esplanada) i els seus accessos des de la Riera, el passeig de Carles Padrós, l’avinguda del Corregiment de Mataró, i carrer de Sant Isidor, de Guifré el Pelós, i d’Emili Cabañes.

 

De les 8.30 a les 13.30 h quedarà tallada al trànsit la carretera N-II entre la rotonda del Rengle (Km 644,5) i la rotonda de l’Experience (Km 649,6). No es podrà sortir ni entrar de l’aparcament de l’estació de ferrocarril.

 

A les 9.30 h quedarà tallat tot el recorregut, fins que passi la cursa.