Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Caravana d’Educació Viària instal·lada al Parc Central pretén fomentar actituds responsables en els escolars

Escoltar

La Caravana d’Educació Viària instal·lada al Parc Central pretén fomentar actituds responsables en els escolars

Hi participaran 350 alumnes de 10 a 12 anys fins al divendres 3 de juny

L'Instituto de Seguridad Vial de Fundación Mapfre, en col·laboració amb la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) i l’Ajuntament de Mataró, va presentar ahir la Caravana d'Educació Viària, que estarà instal·lada fins divendres 3 de juny al Parc Central i en la qual hi participaran 350 escolars del municipi.


 

A l’acte hi va assistir l’alcalde, Joan Antoni Baron, juntament amb el gerent de la FCA, Ramon Izquierdo; el director d’Oficina de Mapfre a Mataró, Álex Robles, el delegat comercial de Mapfre a Mataró, Lluís Garcia, i el gerent de la subcentral de Mapfre Sabadell, Ramon Pujol.

 

Es tracta d'una iniciativa adreçada a escolars entre 10 i 12 anys, que té com a principal objectiu fomentar actituds responsables i cíviques que contribueixin a reduir la sinistralitat viària. Els escolars aprendran, durant aquests dies, les principals senyals i normes de trànsit per tal que sàpiguen aplicar-les en la vida real.

 

La Caravana d'Educació Viària inclou un circuit de karts i diverses aules formatives on monitors especialitzats en educació viària expliquen als assistents les normes i conceptes bàsics de circulació. La Caravana és itinerant i un cop acabi a Mataró recorrerà Sant Cugat del Vallès, Girona, Tortosa, Castelldefels, Vilanova i la Geltrú, Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat i Lleida. Està previst que hi participin en total uns 9.600 alumnes.

 

 

Fomentar l’educació viària

 

L'Instituto de Seguridad Vial de Fundación Mapfre té per objectiu principal prevenir i reduir els elevats índexs d'accidentalitat de trànsit a través de diferents actuacions. Així, una de les seves finalitats és fomentar l'educació viària a través de cursos, estudis d'investigació, campanyes divulgatives i la distribució gratuïta de materials didàctics. En aquesta línia d'actuació, l'Instituto col·labora amb entitats locals, centres escolars i parcs de trànsit, entre d'altres, per promoure activitats de conscienciació social que contribueixin a prevenir els accidents de trànsit.

 

Per la seva banda, la FCA està fermament compromesa amb un model de conducció cívica i responsable compatible amb la promoció de l’esport de l’automobilisme. En aquest sentit està involucrada en tot una sèrie d’activitats educatives per formar nens en les pràctiques de la conducció i mobilitat segura, així com en la iniciació de l‘esport del motor.