Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Família Robafaves participa a la VIII Ballada de Gegants Històrics a la Basílica de Santa Maria del Mar

Escoltar

La Família Robafaves participa a la VIII Ballada de Gegants Històrics a la Basílica de Santa Maria del Mar

L’acte va incloure una cercavila i una ballada de totes les colles dins la BasílicaEl president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, va assistir el passat dissabte a la VIII Ballada de Gegants Històrics que va tenir lloc a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona i a la qual hi van participar la Família Robafaves, els Gegantons i Gegants del Pi, els Gegants de Granollers i els Gegants de Santa Maria del Mar. La trobada la va organitzar l’Associació Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona.


 

L’acte va començar a les 18.30 h amb l’exposició de totes les figures davant la façana de la Basílica de Santa Maria del Mar i a continuació va tenir lloc una cercavila de totes les colles participants pel barri de la Ribera. Passades les 20 h, les gegantes van entrar per la porta principal de la Basílica i els gegants per la porta lateral i, un cop tots a dins del recinte, els gegants es van anar situant davant de l’altar: els gegants i gegantons a un costat i les gegantes i gegantones a un altre. Seguidament cada colla va ballar els seus balls tradicionals acompanyades pels seus músics i els músics del Casc Antic. La Família Robafaves va fer el Ball de Quatre. L’acte va finalitzar amb el ball dels amfitrions, els Gegants de Santa Maria del Mar.

 

La pluja va fer acte de presència quan les colles de gegants havien de sortir de la Basílica. L’acte va finalitzar amb un sopar i l’entrega de records a l’Escola Cervantes.

 

Els Gegants de Santa Maria del Mar van ser els convidats de la Família Robafaves a l’acte de la Postal de Gegants de Les Santes d’enguany.