Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La FEMP i el Ministeri de Medi Ambient atorguen un premi a Mataró per incrementar la biodiversitat al Parc Forestal

Escoltar

La FEMP i el Ministeri de Medi Ambient atorguen un premi a Mataró per incrementar la biodiversitat al Parc Forestal

El projecte s’executarà amb els 150.000 € de dotació econòmica del guardó



Un projecte de l’Ajuntament de Mataró per al Parc Forestal ha estat el guanyador del premi de la màxima categoria del III Concurs de Projectes per a l’Increment de la Biodiversitat que organitza la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), mitjançant la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat 2010, en col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí.


 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha recollit la distinció aquest migdia a Madrid, en un acte que ha comptat amb la presència de la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, i del president de la FEMP, Pedro Castro.

 

El Concurs de projectes per a l’Increment de la Biodiversitat té per objectiu finançar les millors iniciatives proposades per harmonitzar les polítiques de sostenibilitat i conservació adreçades a l’increment de la biodiversitat. S’adreça a ajuntaments i altres administracions locals i provincials que pertanyin a la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat 2010 de la FEMP i presentin projectes per executar al seu territori.

 

El concurs ha premiat 18 ajuntaments i 2 diputacions provincials. El premi atorgat a Mataró correspon a la categoria A, la més destacada del concurs, i està dotat amb 150.000 € que s’han de destinar a dur a terme el projecte.

 

Després de l’acte de lliurament, l’alcalde ha signat un conveni de col·laboració amb la FEMP per posar en marxa les actuacions que estableix el projecte guanyador, que s’han d’executar en el termini de 2 anys des de la concessió del premi.

 

 

Increment de la biodiversitat al Parc Forestal

 

El projecte “Increment de la biodiversitat al Parc Forestal” té com a objectius recuperar les zones degradades del parc, mantenir un ecosistema format pels diferents hàbitats, retirar la vegetació pròpia d’altres hàbitats i recuperar el bosc mediterrani a les zones més freqüentades, racionalitzar l’ús que se li concedeix a la zona i atorgar-li un ús didàctic. L’Ajuntament redactarà ara el projecte executiu per dur a terme les actuacions necessàries.

 

En els darrers anys, l’Ajuntament ha dut a terme diferents actuacions per contribuir a la millora dels itineraris i la rehabilitació de zones que s’havien degradat per l’alta freqüentació d’usuaris, així com la delimitació i protecció de zones naturals amb baranes per impedir el pas dels vianants.