Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mataronina Marina Guardiola s’endú el IV Premi Helena Jubany de narració curta

Escoltar

La mataronina Marina Guardiola s’endú el IV Premi Helena Jubany de narració curta

El relat porta per títol “Amunt”L’alcalde, Joan Mora, ha presidit avui el lliurament del IV Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per ser explicats. L'acte ha tingut lloc a les 19.30 hores a la sala d'actes de Can Palauet. També hi ha assistit el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez.La guanyadora d’aquesta edició ha estat Marina Guardiola i Bufí, la primera mataronina que ha guanyat aquest premi, amb el relat que porta per títol “Amunt”.   


 

El Premi Helena Jubany, que premia relats concebuts per a ser explicats davant d'un públic i únic en la seva modalitat, va ser creat en record d'Helena Jubany, periodista i bibliotecària mataronina. El premi està dotat amb 3.000 € i la publicació de l'obra guanyadora. Està previst que el conte es publiqui el 27 de febrer.

 

A l’acte, conduït pel periodista Pep Andreu, hi han intervingut el president de l’Associació Helena Jubany, Joan Jubany; la professora de literatura de l’Institut Alexandre Satorras, Roser Trilla, que ha fet lectura del veredicte; i el professor de filologia catalana de la Universitat de Vic, Llorenç Soldevila, que ha llegit un fragment de l’obra guanyadora.

 

L’alcalde ha destacat que la família amb aquest premi “ha sabut buscar una manera molt maca de recordar a la persona estimada i que a una situació angoixant i trista (la mort de l’Helena) li ha sabut donar la volta i ho ha aconseguit”.