Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nau Minguell rep un Premi Bonaplata per la reforma i rehabilitació de l’antiga fàbrica

Escoltar

La nau Minguell rep un Premi Bonaplata per la reforma i rehabilitació de l’antiga fàbrica



Els Premis Bonaplata, que organitza l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, ha premiat els treballs de rehabilitació i reforma de l’antiga fàbrica Can Minguell en la categoria de Restauració de Béns Immobles.


 

La nau Minguell va ser inaugurada al juliol de l’any passat com a equipament per a la indústria artística i audiovisual, després de les obres de rehabilitació i reforma.  

 

PUMSA ha estat l’empresa promotora de les obres i el projecte va ser realitzat per l’Estudi d’Arquitectura, Toni Gironès.  

 

La reforma i rehabilitació de Can Minguell ha rebut el premi en la categoria de Rehabilitació de Béns Immobles. El jurat dels premis destaca la transformació de l’antiga fàbrica, en un espai d’utilització mixt, variable i polivalent en el temps, destinat a entitats, locals, plató de rodatge, exposicions i despatxos.

 

 

L’antiga fàbrica

 

Can Minguell data de l'any 1854, i era un fàbrica de filatura, tint i confecció. Es troba al carrer d'Antoni Puigblanch, entre els carrers de Sant Bonaventura, de Pascual Madoz i de Manuel José Quintana.

 

L'edifici es distribueix en planta baixa i tres plantes pis i va ser dividit, l'any 1962, en dues parts a causa de l'obertura del carrer de Pascual Madoz. Una de les parts, l'oriental, és propietat de PUMSA, i l'altra part de l'edificació és de titularitat privada.

 

 

Rehabilitació i reforma

 

Les obres de rehabilitació i reforma que es van portar a terme a la part de la fàbrica propietat de PUMSA van afectar una superfície total construïda de 1.575 m2.

 

La intervenció posa de relleu els aspectes més característics de Can Minguell i ha permès recuperar l’aspecte original de l’edifici. A més, l’annex construït a la nau principal permet ampliar els usos del conjunt industrial.

 

Les obres de rehabilitació han permès conservar l’estructura original de la nau, recuperar les façanes i tots els elements originals. Un altre punt fort de les obres és la utilització de les energies renovables per a la climatització de l’espai i la producció d’electricitat i aigua calenta sanitària mitjançant un sistema de bescanvi geotèrmic.