Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova temporada d’arts escèniques de l'IMAC programa 25 espectacles diferents per a tots els públics

Escoltar

La nova temporada d’arts escèniques de l'IMAC programa 25 espectacles diferents per a tots els públics

En aquesta edició hi ha dues novetats adreçades a les famíliesEl president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, ha presentat avui en roda de premsa la programació de la nova temporada d’arts escèniques gener-maig 2012. Al llarg dels primers sis mesos de l’any, l’IMAC oferirà una programació amb 25 espectacles diferents a més de la projecció de pel·lícules en versió original.


 

La programació d’arts escèniques es presenta a través de diferents cicles i formats: Temporada estable; Cicle de petit format; Sortim de nit; Butaka. Teatre jove; Tallers i activitats familiars; Espectacles infantils. Fundació Xarxa d’espectacle infantil i juvenil de Mataró; Música i Cinema en versió original.

 

Com a novetats d’aquesta nova edició, s’ha organitzat el cicle Sortim de nit, adreçat a tots els públics, amb la finalitat de generar hàbits culturals per compartir en família, per una banda, i per l’altra, dins els Tallers i activitats familiars, s’ha programat el Teatre en família, perquè els pares i fills puguin realitzar una experiència teatral familiar.

 

Una altra novetat és el “valxcultura”, un val regal de 10, 20 o 50 € per consumir productes organitzats i produïts per l’IMAC. El val es pot comprar a les oficines de l’IMAC i a l’Oficina de Turisme de Mataró (La Riera, 48, baix) de l’11 de desembre al 5 de gener i utilitzable fins al 30 de juny.

 

 

Temporada estable

 

Aquest cicle, que té lloc al Teatre Monumental, està format per 6 espectacles en gira de la cartellera escènica actual de teatre, música i dansa. Tots els espectacles van precedits per les tertúlies “Un cafè amb...” que compten amb les intervencions dels mateixos autors, directors o intèrprets, els quals parlen dels processos de creació i aspectes concrets dels muntatges.

 

. “30-40 Livingstone” de Sergi López i Jorge Picó: 14 de gener

. “Torn de nit” de CaboSanRoque: 10 de febrer

. “Tango” amb CobosMika Company i Quartet Gerió: 3 de març

. “Qui té por de Virginia Woolf?” d’Eduard Albee: 16 de març

. “Evangelium” de Trànsit Dansa: 28 d’abril

. “L’espera” de Remo Binosi: 5 de maig

 

Pel que fa a l’abonament, se’n pot adquirir un per a tota la temporada amb un 40 % de descompte aplicat al preu de les entrades individuals. El preu de l’abonament és de 69 € platea i 55,80 € amfiteatre: es pot renovar del 30 de novembre al 12 de desembre, els nous abonats es poden donar d’alta del 30 de novembre al 16 de desembre i partir del 19 de desembre s’obrirà el període de venda de les entrades per a cada espectacle. Els preus de les entrades van des dels 11 fins als 24 € a platea i dels 9 als 19 € a amfiteatre.

 

 

Cicle de petit format

 

Cicle que té la voluntat d’impulsar i afavorir la creació contemporània de companyies de teatre, dansa i nous formats que busquen la proximitat i la connexió directa amb el públic. Els espectacles, a un cost de 6 €, es programen a Can Gassol. Centre de creació d’arts escèniques.

 

. “Pugilatus” d’Escarlata Circus: 23 de març

. “Carmela, Lili, Amanda” de March Chornet: 13 d’abril

 

 

Sortim de nit. Cultura en família

 

Aquest cicle es presenta com una novetat d’aquesta temporada d’arts escèniques. El cicle consta de tres espectacles per a nens de 8-9 a 12 anys per compartir amb els pares en horari de grans.

 

. “Naïf” amb Toti Toronell: 21 de gener

. OFF vs ON” amb Sònia Gómez: 25 de febrer

. “Katastrophe” amb l’Agrupación Señor Serrano: 10 de març

 

El cicle es vendrà en un pack molt especial, del 15 al 23 de desembre, al preu de 72 €, el qual inclou 4 entrades per espectacle i alguna sorpresa més. Es podran afegir entrades si la unitat familiar és superior a 4 membres. A partir del 27 de desembre, sempre que hi hagi disponibilitat d’entrades, es vendran de forma individual.

 

 

Butaka. Teatre Jove

 

El Teatre Monumental, i al preu de 6 €, acollirà dos espectacles propers i de qualitat per a tots els públics, dirigits especialment als joves i promoguts pels joves Butakers mataronins i amb presentació prèvia als patis dels instituts.

 

. “La noche Abozzi” de Cia Abozzi: 17 de març

. “Dreamin’& Rappin’” de Moisès Maicas i Anna Soler: 21 d’abril

 

 

Tallers i activitats familiars

 

Els tallers, que van adreçats a les famílies, treballen les arts escèniques amb músics i pedagogs teatrals professionals.

 

Aquesta temporada s’ha programat un nou taller, Teatre en família, en el qual els pares i fills realitzaran una experiència teatral familiar i artística amb professors de l’Aula de Teatre treballant la comunicació, la creativitat i la interpretació.

 

. Teatre en família: d’11 a 13 hores a Can Gassol, 6 € per família

. Cantània: 50 milions de segons: 19 de maig a les 18 hores i el 20 de maig a les 12 i a les 18 hores. 4,5 €.

 

 

Espectacles infantils. Fundació Xarxa d’espectacle infantil i juvenil de Mataró

 

El Teatre Monumental serà l’escenari on es podran veure els 5 espectacles adreçats al públic familiar: un concert multimèdia, dos obres de teatre, un musical i titelles. El preu de cada espectacle és de 5,50 € i 4.50 € amb carnet de la Xarxa.  També es pot adquirir un abonament per a 4 espectacles a 16,50 €.

 

. “El món d’Irene” amb Pep López i sopars de duro: 15 de gener  

. Les trifulgues dels germans Garrapinyada” de Cia Teatre Mòbil: 19 de febrer

. “Gats” de La Trepa:   18 de març

. “Puig i Fontanals, carters professionals” de Cia El que ma queda de teatre: 15 d’abril  

. “La cigala i la formiga” de Xip Xap: 13 de maig

 

 

Música

 

La música serà present amb 5 concerts, 3 dels quals formen part del Cicle de Músiques Tranquil·les organitzat per la Casa de la Música: Sílvia Pérez i Javier Colina Trio, Gospelsons i Els Amics de les Arts. A més de la Big Band Jazz Maresme i l’òpera collage participativa sobre la vida de Vicente Ferrer “L’home del paraigua”. Les entrades d’aquests tres concerts es vendran a través de www.codetiquets.com, Robafaves i Discos Track.

 

. Big Band Jazz Maresme: 8 de gener. 12 € anticipada i 14 € a taquilla

. Sílvia Pérez i CMS Trio: 20 de gener. 15 € anticipada i 20 € a taquilla

. Gospelsons: 17 de febrer. 6 € anticipada i 10 € a taquilla

. Els Amics de les Arts: 24 de març. 22 €

. “L’home del paraigua”: 26 de maig. 18 €

 

 

Cinema en versió original

 

Cada dijous a les 21 hores al Teatre Monumental, es programarà una pel·lícula en versió original que anirà acompanyada d’una activitat paral·lela anomenada “Parlem de la pel·lícula”. L’activitat es farà al vestíbul del Teatre Monumental i anirà a càrrec Manu Yañez, crític de la revista “Fotogramas”. Una vegada al mes hi haurà un col·loqui posterior amb el director, productor o actors de la pel·lícula.

 

La programació i les activitats paral·leles es fan amb el suport de l’associació mataronina Filmat i la col·laboració dels cinemes Verdi.

 

Pel que fa al cost de l’entrada, cada sessió valdrà 5,70 € i 5,20 € per als estudiants, els que disposin del carnet de la Xarxa de biblioteques i el Carnet blau. També es pot comprar un abonament per a 6 sessions a 22,20 €.

 

 

Venda d’entrades

 

Les entrades es podran adquirir a les oficines de l’IMAC (de dilluns a divendres de 10 a 14 h, i de dimecres a divendres també de 18 a 20 h); al Teatre Monumental i a Can Gassol. Centre de creació d’arts escèniques des d’una hora abans de l’espectacle (excepte els abonaments i els cicles de teatre); a les oficines de CatalunyaCaixa o través del Tel-entrades (902 10 12 12) (excepte els abonaments i els cicles de teatre i cinema).

 

Els espectacles infantils de la Xarxa i els concerts del 7è Cicle de Músiques Tranquil·les ja són a la venda i la resta es pot adquirir a partir del 19 de desembre excepte:

 

. Les entrades individuals dels espectacles del cicle Sortim de nit. Cultura en família: a partir del 27 de desembre i la venda del pack es podrà fer del 15 al 23 de desembre

. “L’home del paraigües”: a partir del 15 de febrer

. “Cantània”: a partir del 2 de maig.