Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XVI edició de la Fira Mercat de Tardor se celebra aquest cap de setmana a la plaça de l’Ajuntament

Escoltar

La XVI edició de la Fira Mercat de Tardor se celebra aquest cap de setmana a la plaça de l’Ajuntament

La Fira es complementa amb un seguit d’activitats al voltant del bolet

 


La plaça de l’Ajuntament acollirà aquest cap de setmana, 5 i 6 de novembre, la XVI edició de la Fira Mercat de Tardor. A la mostra,organitzada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), s’hi podran trobar expositors de bolet fresc, en conserva i assecat, llibres especialitzats en la caça del bolet i productes relacionats amb la tardor i el bosc, com són les castanyes, el codonyat, el pa de figa, les carbasses o els embotits artesans fets amb bolets.


 

La fira es podrà visitar dissabte i diumenge, des de les 10 fins a les 21.00 h.

 

A més, hi ha programades tot un seguit d’activitats programades de forma paral·lela:

  



XXVII Exposició de bolets del Maresme

 

Del dissabte 5 fins al proper dimarts 13, el Museu de Mataró acollirà una mostra de la diversitat de bolets del Maresme, organitzada per la Secció de Ciències Naturals del Museu i l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC). La mostra s’acompanya d’informació sobre aquests organismes, per tal d’afavorir-ne conductes respectuoses amb el patrimoni natural.

 

A més, el dissabte 5 , a les 8.00 h del matí, està convocada la sortida a caçar bolets. El punt de trobada és el passeig del Callao, davant l’antiga Escola Universitària del Maresme. Cal portar cotxe i cistell, i els bolets trobats seran classificats, a partir de els 12.00 h, davant del Museu de Mataró, per a l’exposició.

 

Per a les famílies amb nens petits, el diumenge 6 s’organitzaran a la plaça de l’Ajuntament uns tallers per fer bolets amb plastilines i construir calidoscopis elaborats amb organismes vegetals. Aquesta és una activitat organitzada per la Diputació de Barcelona, dins del programa “Viu el Parc”, amb la col·laboració del Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor. L’horari dels tallers és de 10.30 a 13.30 h.

 

Els qui vulguin iniciar-se en el món dels bolets poden apuntar-se al 12è Curs de bolets, que s’impartirà a la sala 2 del Museu de Mataró del 7 al 10 de novembre, de 19.30 a 21.00 h, i que inclou una sortida matinal al bosc el dissabte 12. Aquest curs és gratuït i les places limitades. Es poden fer les inscripcions al telèfon 93 758 23 61 o a l’adreça electrònica imac@ajmataro.cat.

 



Propostes per a les escoles

 

Els centres educatius de la ciutat també disposen d’un seguit d’activitats per a alumnes de totes les edats. Les propostes són les següents:

 

-Visites guiades a la XXVII Exposició de bolets del Maresme: del 7 a l’11 de novembre, en hores lectives. Aquesta és una activitat gratuïta i té una durada de 30 minuts.

 

-Taller “Els bolets: descoberta”. Adreçat als alumnes dels cicles infantil i inicial de primària, del 2 al 28 de novembre.

 

-Taller “Els bolets: formes i colors”. Per a estudiants del cicle mitjà i superior de primària, del 2 al 28 de novembre.

 

-Taller “Bolets: com són?”. Per a alumnes de secundària, del 2 al 28 de novembre.

 

Els tallers s’organitzen entre el 2 i el 28 de novembre, de dilluns a divendres, i tenen una durada d’1 h i 45 minuts, tret del primer, que dura 1 h.

 



XVI Jornades Gastronòmiques dels Bolets a Mataró

 

Finalment, diversos restaurants de Mataró i rodalies participen, al llarg de tot el mes de novembre, en les XVI Jornades Gastronòmiques dels Bolets, oferint menús en què el bolet és el protagonista. Els restaurants Ca l’Oliva, Caminetto, Can Bruguera, Can Manolo, Iluro, l’Harmonia, la Nova Rosaleda, La Troka, Mundial, Sangiovese i Bocca Restaurant participen en aquesta edició de les Jornades, organitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.