Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament crea una comissió per impulsar el desenvolupament econòmic dels polígons industrials

Escoltar

L'Ajuntament crea una comissió per impulsar el desenvolupament econòmic dels polígons industrials

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, va presidir ahir la constitució de la Comissió Municipal Interdepartamental de promoció de l’activitat econòmica de les empreses ubicades als polígons industrials. 



Aquesta comissió, formada per personal dels diferents departaments municipals vinculats en la gestió territorial dels polígons industrials, té per objectiu principal coordinar totes les accions que de forma directa o indirecta intervenen en el desenvolupament econòmic d’aquests polígons.



Eventualment també es poden convocar representants d’altres organismes o ens locals vinculats amb el sector en el cas que calgui tractar temes de la seva competència.



Amb aquesta i altres accions que s’aniran posant en marxa, l’Ajuntament de Mataró vol donar un impuls estratègic als polígons d’activitat econòmica de la ciutat, per transformar les àrees empresarials en un factor estratègic, no entenent-les únicament com una zona d’instal•lació d’empreses, sinó com a motors econòmics, dinamitzadors de creació de riquesa i llocs de treball, amb actuacions de difusió i promoció per tal d’incrementar el seu dinamisme, atraure inversions i evitar deslocalitzacions industrials.



De fet, el suport al teixit productiu de la ciutat per tal que esdevingui més competitiu és una de les línies traçades per l’IMPEM en el Programa d’Actuació Municipal per a l’any 2011. La creació d’aquesta comissió és una de les primeres accions en aquest sentit amb l’objecte d’enfocar la promoció econòmica a mantenir les industries existents i a atreure activitat empresarial nova per tal d’arribar a una ocupació màxima del sostre empresarial.



En la sessió de constitució, també s’ha presentat un estudi elaborat i subvencionat per la Diputació de Barcelona, en què s’analitza la situació dels Polígons d’Activitat Econòmica a la ciutat i que ha de servir com a punt de partida o full de ruta de la comissió.



Actualment Mataró disposa d’11 zones amb sòl de qualificació industrial, on es concentren 950 empreses que representen el 24 % de les empreses del municipi.