Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles bressol municipals no oferiran el servei ordinari durant la setmana blanca

Escoltar

Les escoles bressol municipals no oferiran el servei ordinari durant la setmana blanca

L’IME ha organitzat un servei extraordinari per a les famílies que ho necessitin

Les nou escoles bressol municipals no oferiran el servei ordinari la setmana del 28 de febrer al 4 de març arran de la sentència dictada pel Jutjat Social 1 de Mataró en relació al conflicte col·lectiu sobre el calendari escolar de les escoles bressol. L’Institut Municipal d’Educació (IME) ha organitzat un servei alternatiu i extraordinari per ajudar en l’organització de les famílies.


 

El comitè d’empresa de l’IME va presentar a finals de desembre una demanda contra l’organisme autònom local per dirimir el conflicte d’interpretació de l’article 21 del conveni col·lectiu dels treballadors de les escoles bressol. En concret reclamaven tenir dret a realitzar les vacances de la denominada setmana blanca que la Generalitat de Catalunya va establir com a novetat el curs 2010-2011 per als centres d’infantil i primària.

 

La sentència fa una interpretació “literal” del text del conveni laboral vigent i reconeix el dret dels docents de les escoles bressol municipals a fer vacances durant la setmana blanca.

 

 

Servei alternatiu i extraordinari

 

Davant el poc temps existent entre el coneixement de la sentència judicial i l’inici de la setmana blanca, prevista a Mataró entre el 28 de febrer i el 4 de març, l’IME informarà durant el dia d’avui a totes les famílies usuàries del servei que no podrà garantir el funcionament ordinari del mateix durant aquesta setmana. Les famílies rebran una carta en mà de l’IME quan vagin a recollir als nens i s’informarà telefònicament i a través de correu electrònic a tots aquells amb els quals no s’hagi pogut contactar.

 

Així, l’IME ha organitzat un servei alternatiu i extraordinari per donar cobertura a les famílies que ho necessitin del dimarts 1 de març al divendres 4 de març.

 

Les escoles obriran en el seu horari habitual i hi haurà de 2 a 3 monitors, segons l’escola, i que són els que realitzen el servei ordinari de menjador.

 

Les famílies que necessitin aquest servei hauran de lliurar la sol·licitud a les oficines de l’IME el proper dilluns 28 de febrer, dia en què no hi haurà servei a les escoles, de 8 a 14 h.

 

A les famílies que no facin ús d’aquest servei extraordinari se’ls hi retornarà l’import corresponent a cinc dies i als que l’usin se’ls hi tornarà un dia.

 

L’IME ha interposat un recurs de suplicació d’acord amb el que estableix l’article 189.1.f de la Llei de Procediment Laboral davant la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya atès que considera que aquest nou calendari no ha de comportar una disminució dels dies lectius que s’han de treballar sinó un canvi en la manera de distribuir-los al llarg del curs escolar.