Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lliurades les claus dels 78 habitatges de lloguer assequible per a joves i gent gran d’El Rengle

Escoltar

Lliurades les claus dels 78 habitatges de lloguer assequible per a joves i gent gran d’El Rengle

 


L’alcalde de Mataró, Joan Mora; el delegat general de ”la Caixa” a Barcelona província, Feliu Formosa, i el conseller delegat d’Habitatge Assequible de l’Obra Social "la Caixa", Jaume Cabré, van lliurar ahir les claus dels 78 habitatges en règim de lloguer assequible dirigits a joves de fins a 35 anys i persones més grans de 65 que s’han edificat a Mataró en el marc del programa d’Habitatge Assequible de l’entitat financera. L’acte de lliurament de claus va tenir lloc a l’auditori del Tecnocampus.

 

Els pisos estan situats a la zona d’El Rengle (passeig de Marina, 142), prop del Tecnocampus i a primera línia de mar. Tenenuna superfície útil d’entre 43 i 64 m², una o dues habitacions, així com plaça d’aparcament vinculada.

 

L’empresa municipal PUMSA era copropietària de la finca on s’ha aixecat l’edifici i que està qualificat com a sòl per habitatges de protecció oficial. L’any 2009 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat financera per tirar endavant aquesta promoció de pisos, que està inclosa en el Pla local d’Habitatge 2005-2015 impulsat per l’Ajuntament.

 

El preu del lloguer és de 260 euros per als pisos d’una habitació i d’entre 280 i 300 euros per als de dos (IBI i despeses comunitàries a banda), sempre amb rendes inferiors a les establertes en el règim d’habitatge de protecció oficial (HPO).

 

Els habitatges es van adjudicar per rigorós sorteig un cop tancat el període de presentació de sol·licituds, les quals van pujar a un total de 2.555. Els contractes d’arrendament tindran una validesa de cinc anys. Aquest període serà prorrogable, sempre que es compleixin les condicions establertes a la normativa d’habitatges de protecció oficial (HPO).

“la Caixa" construirà un total de 4.081 pisos arreu de l’Estat fins al 2012 en el marc del programa d’Habitatge Assequible de l’Obra Social, la qual cosa representa una inversió de 720 milions d’euros.    

 

Dels 4.081 habitatges, n’hi ha 1.123 que estan adreçats a famílies, els quals s’estan construint a partir de sols aturats per la crisi. "la Caixa" referma així el compromís iniciat l’any 2004 per donar accés a l’habitatge tant a joves menors de 35 anys com a persones més grans de 65 anys. El nombre de pisos destinats específicament a aquests dos col·lectius és de quasi 3.000 a tot l’Estat, dels quals ja s’han adjudicat 2.933.