Mataró acollirà el dimarts 13 de desembre al Foment Mataroní una nova Marató de Donació de Sang

Com a novetat, per evitar esperes es podrà reservar llitera per Internet

Mataró tornarà a acollir una nova Marató de Donació de Sang. La iniciativa tindrà lloc al Foment Mataroní el proper dimarts 13 de desembre, de 10.00 a 22.00 h ininterrompudament.

 

La Marató de Donació de Sang està organitzada pel Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, Creu Roja Mataró i el Foment Mataroní. La iniciativa l’han presentat avui en roda de premsa la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz; la cap de promoció del Banc de Sant i Teixits, Gala Cortel; i el president de l’Associació de donants de sang del Maresme, Evarist March.

 

La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants. Com a novetat, per tal d’evitar aglomeracions i facilitar l’organització, es podrà fer la reserva prèvia de llitera a través de l’espai web www.donarsang.gencat.cat.

 

 

Jornada lúdica

 

Com ja és habitual, la Marató es convertirà en una jornada lúdica, amb sortejos, regals i activitats per a grans i petits, en col·laboració amb diferents establiments comercials i entitats. Així, es repartirà un obsequi als primers 200 donants, a càrrec de Perfumeries Mañach; se sortejarà un val per a un sopar al restaurant Les Mil i Una per a dues persones; un patchwork donat per & Didals i 10 entrades per a un monòleg de La Cova. A més, hi haurà un espai lúdic per a la mainada, un refrigeri i s’estan programant altres activitats.

 

La Marató de Donació de Sang tindrà presència a les xarxes socials, de manera que es podrà fer el seguiment de la jornada a Facebook  (grup Maratons Donació de Sang) i Twitter (MaratonsSang).

 

 

Qui pot donar sang?

 

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 kg o més i no haver patit hepatitis després dels 12 anys. No és necessari anar en dejú.

 

 

Banc de Sang i Teixits: únic banc de sang

 

El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris.

 

Segons dades del Banc de Sang, 1 de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió, i cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya. Per aquest motiu, cal donar sang amb regularitat: es pot donar sang cada dos mesos, els homes fins a 4 vegades a l’any, i les dones 3.

Abans de complir els 75 anys més del 70 % de la població necessitarà rebre sang o derivats. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones perquè se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.