Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el 163è aniversari de l’arribada del ferrocarril a la ciutat

Escoltar

Mataró celebra el 163è aniversari de l’arribada del ferrocarril a la ciutat

Aquest cap de setmana hi ha una fira ferroviària i un mercat ferroviari modernista

 


L’alcalde, Joan Mora, ha presidit, aquest migdia, l’ofrena floral institucional al monument a Miquel Biada i Bunyol, impulsor del ferrocarril a l’Estat espanyol, amb motiu de la celebració del 163è aniversari de l’arribada del tren a Mataró, el primer de tota la península. L’alcalde ha volgut destacar la importància “d’aquest mataroní il·lustre, que va canviar la història”.


Amb l’ofrena floral, que ha tingut lloc a la plaça Miquel Biada, comencen els actes commemoratius d’aquest aniversari, que se celebraran al llarg de tot el cap de setmana i que estan impulsats pel Cercle Històric Miquel Biada i l’Ajuntament de Mataró i compten amb la col·laboració de mitja dotzena d’entitats*.

Així, aquest mateixa tarda, a les19.30 h, la sala d’actes de Can Palauet acollirà la presentació del llibre “Via ampla, ment estreta 1848-1998. Crònica de 150 anys d’aïllament ferroviari”, a càrrec del seu autor, el diputat Pere Macias.

Demà, dissabte 29, es farà a la plaça de Santa Anna la 7a. Fira ferroviària. Des de les 11 i fins a les 20.00 h, hi haurà diversos estands d’entitats i associacions vinculades amb el ferrocarril, i també de maquetisme i reproduccions ferroviàries. Els més petits tindran un taller infantil i, per a tothom, la possibilitat de fer un recorregut amb una locomotora de vapor viu. La Fira es tancarà a les 19.30 amb el sorteig i el lliurament de premis de la Gimcana i exposició de modelisme ferroviari que els establiments de Comerç Mataró Centre han estat fent entre els dies 1 i 23 d’octubre.

També el dissabte 29 i el diumenge 30, se celebrarà el Mercat ferroviari modernista. Aquesta proposta és una novetat d’enguany, que omplirà la plaça de l’Ajuntament de parades d’artesans vestits d’època entre les 10 i les 21.00 h. També hi haurà actuacions de circ, cercaviles, teatre i música per celebrar l’arribada del tren.   

Els actes commemoratius del 163è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Mataró acabaran el diumenge, dia 30, a la plaça de Santa Anna. Al llarg de tot el dia, entre les 9 i les 20.00 h, es faran recorreguts en trenet amb la locomotora de vapor viu i es podrà veure, també, la mostra de maquetisme ferroviari.

 

*Comerç Mataró Centre, Grup ferroviari Mataró, Amics del tramvia d’Argentona, Centre Modelisme Ferroviari Sabadell, Amics de la Ciutat de Mataró, Voluntaris per al futur i Märklin.