Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró descobreix una placa per recordar el primer parc de bombers que hi va haver a la ciutat

Escoltar

Mataró descobreix una placa per recordar el primer parc de bombers que hi va haver a la ciutat

L’acte coincideix amb la diada de Sant Joan de Déu, patró dels Bombers

Una placa commemorativa recorda el lloc on havia existit el primer parc de Bombers de la capital del Maresme, a la finca número 15 del carrer de Bonaire. La placa es va descobrir ahir a les 18.00 hores, en un acte presidit per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i que va comptar amb l’assistència del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, i el cap de parc de Mataró, Jordi Andreu, entre altres.

 

La instal·lació i descoberta de la placa ha coincidit amb la celebració de la diada de Sant Joan de Déu, patró dels Bombers.

 

La placa l’ha instal·lada l’Ajuntament a instàncies d’un grup de bombers de Mataró, Josep Rovira, Jordi Buscà, Lluís Maria Gallifa i Manel Catà, amb l’objectiu d’homenatjar el primer parc local, que va existir en aquest mateix lloc entre 1866 i 1940.

 

Amb aquest acte, tant la ciutat com els Bombers també pretenen recordar Ignasi Cavallol, mestre d’obres que va ser l’artífex de la creació del cos de Bombers de Mataró. Cavallol és conegut també per ser l’autor del projecte de construcció de la nau de l’antiga farinera Larroca i Cia, que més tard es reconvertiria en la fàbrica tèxtil de Can Fàbregas i de Caralt, catalogada pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró.