Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró elabora un nou protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista

Escoltar

Mataró elabora un nou protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista

Divendres 25 se celebra el Dia Internacional contra la violència vers les dones


L’Ajuntament de Mataró ha elaborat un nou Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista, conjuntament amb la resta de serveis i agents implicats en el tema a la ciutat.

 

El protocol, que revisa i actualitza l’existent fins ara, implica una atenció coordinada dels serveis sanitaris, socials, jurídics, policials, i serveis propis de l’Ajuntament per tal de garantir la prevenció, detecció, atenció i recuperació a les dones en situacions de violència o de perill de patir-la.

 

Està previst que el nou protocol es presenti i signi el proper divendres 25 de novembre a les 10.30 hores en un acte públic a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32. Mataró). L’acte forma part del programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones, que se celebra el mateix dia 25.

 

 

Treball transversal des del 2003

 

El primer Protocol d’atenció i derivació de les dones víctimes de violència del municipi aprovat per l’Ajuntament data del 2003. En els darrers anys s’havia plantejat la necessitat de revisar i adequar aquesta eina, amb la voluntat d’incorporar tant els canvis legislatius i socials com els nous serveis i recursos a la ciutat.

 

Amb aquesta finalitat, el 2010 es va constituir una comissió formada per 26 membres que representen a 21 serveis dels diferents àmbits (sanitari, cossos de seguretat, jurídic, social, laboral, educatiu, immigració, serveis especialitzats d’atenció a la dona), que ha revisat i adequat el protocol. La comissió també és l’encarregada de corregir les disfuncions i desajustaments que es puguin produir en la seva implementació.

 

A més dels canvis legislatius i l’aparició de nous serveis, el Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista incorpora noves metodologies de treball, com ara els indicadors de violència masclista.

 

Amb el present protocol, l’Ajuntament de Mataró vol mostrar de manera decidida el seu compromís en la lluita contra la violència masclista.

 

 

Actes contra la violència vers les dones

 

La signatura del nou protocol s’emmarca en l’ampli programa d’actes amb motiu del Dia internacional contra la violència vers les dones, que engloba tota mena d’activitats (xerrades, taules rodones, teatre, etc.).

 

El divendres a les 12.00 hores tindrà lloc la lectura del manifest institucional davant de l’Ajuntament (La Riera, 48).