Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró endega un projecte de formació de voluntaris amb les ciutats de Berlín, Amsterdam i Viena

Escoltar

Mataró endega un projecte de formació de voluntaris amb les ciutats de Berlín, Amsterdam i Viena

És un projecte impulsat per la Comissió Europea dins del programa GrundvitgEl regidor de Participació i Nova Ciutadania, Joaquim Fernàndez, ha donat a conèixer avui en roda de premsa el projecte europeu “Form@cció en servei a la ciutadania”, emmarcat en les línies directrius del projecte Grundtvig PROTECT, destinat a formar mediadors voluntaris que puguin ajudar a persones nouvingudes en situacions d’emergència. Es tracta d’un projecte finançat per la Comissió Europea que Mataró ha endegat juntament amb les ciutats de Berlín, Amsterdam i Viena i amb la Creu Roja.
A la presentació del projecte també hi han estat presents representants dels diferents serveis, entitats i cossos de seguretat implicats en el projecte: Creu Roja, Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i Policia Local.
Les quatre ciutats implicades treballen de manera coordinada en la planificació dels cursos, que començaran a principis de 2012 i tindran una durada de 100 hores (70 teòriques i 30 de pràctiques). S’oferirà formació sobre primers auxilis, prevenció de riscos i suport en incendis, accidents de trànsit, domèstics o aquàtics, coneixements bàsics de protecció civil i del medi ambient, civisme i convivència.
A Mataró, el projecte està coordinat per tècnics del Servei de Nova Ciutadania. La formació seguirà la metodologia del sistema d’Aprenentatge-Servei (APS), que vincula el procés formatiu dels participants a la realització de serveis a la pròpia comunitat, treballant sobre necessitats reals de l’entorn, amb l’objectiu de millorar-lo. La formació anirà a càrrec de membres de la Creu Roja, la Policia Local, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat de Catalunya i Mossos d’Esquadra.
El projecte “Form@cció en servei a la ciutadania” s’adreça a persones adultes d’origen immigrant que siguin membres d’una entitat o associació d’immigrants. Les persones que superin aquesta formació obtindran la titulació d’“Assistència Sanitària Immediata nivell I” acreditada per la Creu Roja de Mataró i podran integrar-se en el seu equip de voluntaris per actuar en situació d’emergència i en jornades d’informació preventiva.
Aquest és un projecte impulsat per la Comissió Europea, dins del programa Grundvitg de formació per a adults i té una durada prevista de tres anys. El pressupost és de 67.753 € per als tres anys, que seran finançats en un 75 % per la Unió Europea i en el 25 % restant per l’Ajuntament i la Creu Roja.
A finals del mes d’octubre els socis del projecte es van reunir a Berlín per treballar conjuntament el projecte. Està previst que la pròxima trobada es porti a terme a Mataró a finals de març de 2012.