Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es prepara per a la nit de Sant Joan

Escoltar

Mataró es prepara per a la nit de Sant Joan

Enguany s’han autoritzat nou revetlles i dues fogueresAquesta nit se celebra la revetlla de Sant Joan, que comença amb l’arribada a la ciutat de la Flama del Canigó. L'Ajuntament activarà el Pla Específic Municipal per a la revetlla, a més d’un operatiu especial de neteja de les platges per tal que els banyistes puguin gaudir-ne demà divendres i de l’avançament de la recollida de la brossa a les 15 h d’avui, per evitar que aquest servei coincideixi amb la celebració.


 

El Pla Específic Municipal per a la revetlla de Sant Joan, coordinat pel Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament, s'inicia aquesta nit, a les 20.30 h, i compta amb dispositius de Bombers, el SEM (Servei d’Emergències Mèdiques), les ADF (Agrupació de Defensa Forestal), la Creu Roja, i voluntaris, tots coordinats a través de la xarxa RESCAT, a més de dispositius de reforç de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

 

El Pla també enumera les ubicacions de les fogueres, els llocs de venda de productes pirotècnics, les festes de carrer i les revetlles que han estat autoritzades per l'Ajuntament. Enguany s'han autoritzat 11 punts de venda de productes pirotècnics: sis casetes i cinc locals. Hi haurà nou festes de carrer i revetlles autoritzades i dues fogueres, una ubicada al passatge de la Marina de Llevant amb el carrer de Sant Joan i l’altra al solar que hi ha entre la riera de Figuera Major, la riera de Cirera i la ronda de Frederic Mistral.

 

 

Operatiu de neteja

 

Tot i que aquest any no s’ha organitzat cap revetlla a la platja, el Servei de Serveis i Manteniment de l’Ajuntament té previst un operatiu de 12 persones, apart de les cinc que ja hi treballen habitualment, per netejar la sorra, en previsió que la gent que acabi la festa a les platges de Sant Simó, del Callao i del Varador no facin factible l’ús dels tractors. També s’ha previst un servei de neteja amb aigua pel passeig Marítim i els passos soterranis. L’operatiu de neteja entrarà en funcionament a les 6 h del matí del divendres 24. També es farà una actuació especial als carrers on s’hi hagin celebrat revetlles i es procedirà a la retirada de les fogueres cremades entre el divendres 24 i el dissabte 25.