Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura l’Edifici El Rengle

Escoltar

Mataró inaugura l’Edifici El Rengle

L’edifici supera el 57% d’espais comercialitzats en l’àmbit de negoci i empresa

L’alcalde de Mataró Joan Antoni Baron i el president de PUMSA, Ramon Bassas, han inaugurat avui l’Edifici El Rengle, un espai destinat a empreses, serveis i comerç, construït i promogut per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA).  

 

 

Característiques de l’Edifici El Rengle

 

L’edifici de negocis, ubicat al front marítim de Mataró, i amb una construcció singular, compta amb una superfície total de 30.000 m2 que es distribueixen en quatre plantes sobre rasant i dues més en soterrani.

 

Aquesta distribució permet generar un espai d’ús privat a la segona planta de l’edifici, destinat a la relació entre les diverses activitats, en una zona oberta i enjardinada, amb vistes al mar i a la muntanya.

 

Pel que fa a les característiques tècniques, cal destacar que les seves façanes, combinades amb vidre, acer, fusteria d’alumini i panells de planxa lacada, disposen d’un sistema articulat de protecció solar que permet filtrar i regular l’entrada de llum, fet característic de l’edifici.

 

La climatització està connectada al Tub Verd, la xarxa de distribució de calor i fred que aprofita l’energia disponible d’infraestructures ambientals a la ciutat i també la produïda per la cogeneració. I a més, com tot el sector del Rengle, està dotat amb la xarxa de fibra òptica.

 

 

Ocupació i venda dels espais

 

Les plantes primera, segona i tercera de l’edifici, destinades a empreses i negocis, tenen un 57% d’espais comercialitzats dels 9.000 m2 de superfície total construïda que sumen les tres plantes.

 

L’edifici disposa d’uns 6.300 m2 de superfície comercial i serveis i 3.060 m2 d’espais lliures exteriors en planta baixa. Els espais comercials disponibles, es troben en procés de comercialització a través de diverses vies.

 

Les dues plantes en soterrani compten amb 319 places i espais per a magatzems comercialitzats en règim de venda.

 

El Rengle acull empreses de sectors tant diversos com el de noves tecnologies, assessories, gestories, construcció, immobiliària i altres sectors de serveis, a més del grup empresarial Sans Branded Apparel, dedicat a la confecció de moda interior de les marques Abanderado, Unno, Ocean i Princesa.

 

Aquesta varietat de sectors a l’Edifici El Rengle suposa un enriquiment en el desenvolupament empresarial de Mataró, doncs el contrast entre les empreses locals, amb emprenedors i empreses globals molt consolidades, es percep com un pas endavant en la dinàmica empresarial de Mataró i del Maresme. 

 

Algunes empreses que han adquirit espais a l’edifici ja duen a terme la seva activitat a les noves instal·lacions, mentre que altres estan adequant els locals a les seves necessitats empresarials.

 

 

Ubicació de l’Edifici El Rengle

 

L’Edifici El Rengle es troba en un nou sector, residencial, terciari, d’equipaments i amb zones verdes, en ple procés de creixement i millora de la ciutat.

 

La proximitat al TecnoCampus Mataró-Maresme, el parc científic i de la innovació que acull l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, l’Escola Universitària del Maresme i l’Escola Superior de Ciències de la Salut, fan de l’entorn una ubicació privilegiada per les empreses.

 

La ubicació de l’edifici també el fa privilegiat a nivell de ciutat, amb bons accessos urbans i amb bona comunicació amb la resta de comarques.

 

 

Inversió

 

Aquesta actuació, el gran edifici per empreses del nou sector del Rengle, ha suposat per l’empresa municipal, PUMSA, una inversió de 30 milions d’euros aproximadament.