Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Ràdio presenta la programació d’estiu

Escoltar

Mataró Ràdio presenta la programació d’estiu

La COM emetrà la quarta temporada del matinal ‘COM Llevar-se’ fet a Mataró



Sota el lema ‘La ràdio més fresca’, l’1 de juliol Mataró Ràdio va donar el tret de sortida a la cinquena temporada d'estiu de la seva programació, que s'allarga fins al 31 d'agost.




L’alcalde, Joan Mora, va assistir ahir dimarts 12 de juliol, a la presentació de la programació estiuenca de l’emissora municipal que va tenir lloc al xiringuito El Diablo Tun Tum, des d’on es va fer un programa especial en directe del magazine Viu la vida dia a dia. També es va presentar la graella d’estiu de COM Ràdio, que començarà el 25 de juliol i incorpora, com ja ve sent habitual, programes produïts per les emissores consorciades.

 

Aquest és el cas del programa COM Llevar-se, dirigit i presentat per Ivan Llensa i David Gelonch i que és una adaptació d’El Despertador de Mataró Ràdio, que es realitzarà per quarta temporada, de dilluns a divendres de 5 a 7 del matí.

 

La programació d'estiu continua oferint butlletins informatius horaris, l’informatiu matí a les 8 h del mes de juliol i l’informatiu migdia, a banda del magazin Viu la vida dia a dia.

 

La programació realitzada gràcies a la participació de particulars i entitats que col·laboren desinteressadament presenta les següents novetats:

 

- Alternatius, amb l'equip dirigit per Queralt Morros, que ens presenten cada setmana un espai per promocionar grups musicals novells amb ganes de promocionar-se i emprenedors, que vulguin participar en un programa fet a mida. Tots els divendres a les 17 h de la tarda. 

 

- Això no és Alerta Otaku, la versió estiuenca per al mes de juliol de l'equip d'Alerta Otaku, per continuar oferint-nos totes les novetats del manga i els videojocs, amb més novetats, opinions, tertúlies i música pop japonesa. 

 

- Cuina en viu, la proposta estival de M. José Robledo per a les tardes dels dimarts, a les 15.50 h. que ens acosta a les velles receptes dels plats tradicionals, sovint oblidats, aquells plats amb els quals, quan recordem el seu gust, ens ve a la memòria records d'infantesa.  

 

- Fragments d'Interior, una proposta de les periodistes Elisabet Solsona i Eva Godàs, que cada dimecres a les 13 h ens parla sobre llibres i llibreters per acostar la literatura de manera fresca i dinàmica. Cada setmana visitem una llibreria de Catalunya i conversem amb un llibreter. El periodista i escriptor Albert Calls ens ajuda a acostar-vos un dels grans clàssics de la literatura. I al final de cada programa, un conte explicat per un traginer de luxe: Pep Duran. 

 

- Nits flamenques d'estiu, l'adaptació que Rafael Angel Acedo ens fa del programa Duende y compás per a les nits d'estiu, entorn al flamenc. Tots els dimarts a les 22 h.

 

- Parlem-ne, amb Albert Mena, qui presenta un programa dedicat a la psicologia, les emocions i les relacions humanes, que pretén crear un espai de participació i interelació entre els oients. 

 

- Paraulofòbia, un clàssic del període estival, és un programa fet per joves estudiants que el poden realitzar durant els períodes de vacances. Guanyador del Premi Rosalia Rovira de la Diputació de Barcelona al millor programa de ràdio 2009, en aquesta ocasió s'incorpora per oferir en directe cada dimarts, a les 18 h, de forma informal el significat d'aquelles paraules que han caigut en desús i aquelles que dia a dia anem incorporant al nostre llenguatge i que per aquest motiu molta gent encara no coneix. El programa està conduït per l'equip més jove de col·laboradors de Mataró Ràdio, amb en Pablo Sánchez al davant. 

 

- Posa't al dia, una proposta de tres estudiants del Graduat de Mitjans Audiovisuals de l'Escola Universitària de Mataró, dirigits per en Jorge Heredia, per als dimecres a les 17 h, en la que ens ofereixen de forma distreta les claus per conèixer les principals ciutats europees, com a visitants, explicant-nos aquells principals punts d'interès, la música que li és més adient, un llibre relacionat i també una pel·lícula.

 

- Sudakia Style, amb Sílvia Llanto, un programa que s'emet en directe els divendres a les 15 h, per donar a conèixer la cultura peruana i llatinoamericana, reivindicant la multiculturalitat com a mitjà per enriquir-nos en la convivència. 

 

- Surfistes matiners, torna aquest estiu, des del 23 de juliol fins al 22 d'agost, oferint un espai musical per als matins de dilluns a divendres, dirigit i presentat per Pere Sánchez. 

 

- Warrior Sound, amb Ebrahima Sankareh, una proposta músicocultural amb la finalitat d'entretenir i informar de la música africana actual i totes les seves derivacions com el Reggae, Hip-hop, Mbalax, Couper Decaler, Zouk, etc. Tots els dissabtes, de 21 a 23 h. 

 

- 70 x hora, amb Pep Sala, una selecció musical dels anys setanta de COM Ràdio, que es pot escoltar a Mataró Ràdio els dilluns a les 18 h. 

 

- Murmuris, un espai dirigit i presentat per Patricia Palomino, que presenta les novetats de la música independent, que es va començar a emetre a Ràdio Tiana l'any 2006, i que arriba a Mataró Ràdio els dimecres, a les 20 h, a partir del 27 de juliol. 

 

Mataró Ràdio compleix enguany 5 anys des que es va crear com a emissora municipal. Segons dades del darrer Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, en el mes de maig va incrementar la seva audiència arribant a 18.000 oients.