Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró recull el diploma que reconeix les platges del Varador i del Callao amb la Q de Qualitat Turística

Escoltar

Mataró recull el diploma que reconeix les platges del Varador i del Callao amb la Q de Qualitat Turística

Les distincions s’han lliurat a Madrid en el marc de FITUR

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Quiteria Guirao, va recollir ahir, 19 de gener, a l’Estadi Santiago Bernabéu a Madrid, el diploma que acredita les platges del Varador i del Callao amb la Q de Qualitat Turística. El distintiu, atorgat per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), va ser lliurat durant la VII edició de la Nit “Q”, una gala anual que reconeix, en el marc de FITUR, l’esforç de totes les institucions i entitats que aposten per la qualitat turística a Espanya.

 

La gala va estar presidida pel secretari general de Turisme de l’Estat, Joan Mesquida, y el Presidente del ICTE, Miguel Mirones. Durant el transcurs de l’acte es van lliurar els diplomes a 923 entitats que al 2010 van obtenir o renovar la Marca Q de Qualitat Turística. També es van lliurar els Premis Q, que han estat atorgats a la Conselleria de Cultura, Turisme i Esports de Cantabria i a la cadena de restauració McDonald’s.

 

 

Segon municipi del Maresme amb platges certificades

 

Mataró va tenir coneixement el passat estiu que li havia estat atorgada la Q de Qualitat Turística.

La província de Barcelona té 10 platges certificades amb aquest distintiu de qualitat i la comarca del Maresme només tenia fins ara una platja certificada en el municipi de Calella.

 

La marca Q de Qualitat Turística és un certificat que l’ICTE dóna a aquelles platges que compleixin uns nivells de qualitat en els serveis que prestin als seus usuaris, mesures de seguretat i higiene i altres tendents a minimitzar l’impacte que genera l’activitat turística sobre el litoral. El distintiu es visualitza amb unes banderes situades a cada platja certificada.

 

L’obtenció d’aquest distintiu representa el reconeixement de la tasca realitzada per l’Ajuntament en la implantació de sistemes de qualitat, mitjançant la concessió d’un segell de qualitat turística espanyola.

 

L’objectiu final és aconseguir fidelitzar els usuaris de les platges del Varador i del Callao, demostrant que tot i ser unes platges urbanes poden oferir els serveis que obtinguin la satisfacció dels seus visitants, alhora que donar una resposta adequada i ràpida a les possibles incidències que es puguin donar en aquest espai.

 

Aquest distintiu de qualitat no és el primer que obté Mataró. El passat mes de juliol l’Oficina de Turisme de Mataró i la platja del Varador van aconseguir el distintiu SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació) que reconeix la qualitat de la seva oferta turística.