Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pere Pubill Calaf “Peret” rebrà el títol de Fill Predilecte de la Ciutat

Escoltar

Pere Pubill Calaf “Peret” rebrà el títol de Fill Predilecte de la Ciutat

Mataró no ha atorgat mai abans aquesta distinció

L’Ajuntament de Mataró atorgarà al cantant mataroní Pere Pubill Calaf “Peret” el títol de Fill Predilecte de la Ciutat. El Ple municipal, reunit ahir en sessió ordinària, va aprovar la proposta a iniciativa d’una dotzena d’entitats.

 

Segons el Reglament de protocol, honors i distincions de l’Ajuntament, la concessió del títol de Filla Predilecta o Fill Predilecte és la categoria més gran entre les distincions i només pot recaure en persones nascudes a Mataró, la trajectòria personal i/o professional de les quals mereixi el reconeixement i l’agraïment oficial, en tant que hagin prestat serveis meritoris en l’àmbit públic o cap a la col·lectivitat. Fins al moment, Mataró no ha concedit mai aquesta distinció.

 

El passat desembre, l’Associació Cultural Gitana del Maresme va presentar la sol·licitud perquè l’Ajuntament iniciés l’expedient que ha de culminar amb l’atorgament del títol. A la petició s’han sumat les següents entitats, a més d’un particular:

 

-         Asociación Cultural Murciana Virgen de las Maravillas

-         Associació de Veïns del Palau

-         Peña Cultural Al-Andalus

-         Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Mataró (FECAM)

-         Asociación Cultural Los Rodeños Andaluces

-         Associació de Veïns del Pla d’en Boet

-         CCA Hermandad Nuestra Señora del Rocío Divina Pastora

-         Peña Bética Ramón Pacheco de Mataró

-         Círculo Flamenco Andaluz en Mataró

-         Hermandad la Armonía

-         Agrupació d’Entitats per la Desenvolupament del Poble Gitano dels Països Catalans (AGIPCAT)

 

“Peret” és considerat el rei de la rumba catalana i inventor de la forma de tocar la guitarra coneguda com “el ventilador”. Entre altres mèrits reconeguts al cantant destaquen el seu compromís amb el poble gitano, la Creu de Sant Jordi rebuda el 1998, la seva participació en el festival d’Eurovisió de 1974, haver actuat als millors festivals de l’època a tot Europa i Amèrica Llatina, haver participat en la cloenda dels Jocs Olímipics de Barcelona, haver aconseguit que vàries de les seves cançons hagin estat número 1 a diferents llistes de tot Europa o la seva participació en una dotzena de pel·lícules.  

 

El títol de Fill Predilecte de la Ciutat té caràcter vitalici i només pot ser revocat si el receptor incorre en qualsevol causa que comporti la indignitat o demèrit. La distinció consisteix en l’atorgament d’un diploma i una insígnia durant un acte institucional.

 

 

Homenatge anterior

 

La ciutat ja va retre homenatge al 2004 al cantant mataroní amb motiu de la reurbanització del carrer de La Palma. L’artista va néixer en el número 15 d’aquest petit carrer de Mataró, el 26 de març de 1935. Aprofitant l’acte públic d’inauguració de la nova urbanització, l’Ajuntament va col·locar-hi una placa d’homenatge.