Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA recupera i trasplanta dues magnòlies al sector del Rengle

Escoltar

PUMSA recupera i trasplanta dues magnòlies al sector del Rengle

 

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), ha recuperat dues magnòlies i les ha trasplantat al sector del Rengle, just davant de la Porta Laietana, entre la carretera de Barcelona i l’avinguda d’Ernest Lluch.

 

Les magnòlies són arbres florals, originaris dels Estats Units, que provenen de la família de les magnoliàcies. Tenen fulles de color verd molt brillant i flors blanques vistoses i aromàtiques.

 

Els dos arbres estaven plantats a un dels patis de les cases pendents d’enderrocar de la ronda d’Alfons XII, núm. 100, a l’illa de Fàbregas i de Caralt. De l’àmbit del Pla de Millora Urbana de la ronda de Barceló-Illa de Fàbregas i de Caralt ja es va recuperar una altra magnòlia al número 52 de la ronda de Barceló i va ser trasplantada just davant del nou Edifici El Rengle.

 

Previ al seu transplantament, l’empresa encarregada va procedir a esporgar les branques més fines i esveltes i a fer un buidat d’arrels, per deixar el tronc amb el bulb principal d’arrels. PUMSA ha volgut recuperar aquests dos exemplars després de valorar la seva antiguitat i importància, com ja ha fet altres vegades amb diverses espècies d’altres sectors.