Un grup de nens sahrauís passarà els dos mesos d’estiu acollits per famílies mataronines

Són unes colònies organitzades per l’Ajuntament i Solidaritat Sahrauí



Aquest cap de setmana arribaran a Mataró els 16 nens sahrauís d’entre 7 i 12 anys que passaran els mesos d’estiu acollits per famílies de la ciutat. Vénen a gaudir de les colònies sahrauís 2011, fruit del conveni signat entre la secció de Civisme i Cooperació de l’Ajuntament de Mataró i l’associació Solidaritat Sahrauí de Mataró.


 

Els nens sahrauís passaran a Mataró els mesos de juliol i agost, gaudint d’un seguit d’activitats de lleure i de la festa major de Les Santes. Les famílies mataronines que els acullen són les que es fan càrrec de la seva manutenció.

 

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectius principals propiciar l’intercanvi cultural entre nens sahrauís i catalans, facilitar l’accés a una atenció sanitària dels infants sahrauís que ho necessitin i donar a conèixer la realitat del poble sahrauí. 

 

L’Ajuntament de Mataró donarà oficialment la benvinguda als nens i a les famílies acollidores en un acte de recepció que se celebrarà el 20 de juliol al Saló de Sessions, a les 18 h. El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació i Nova Ciutadania, Joaquim Fernàndez, els donarà la benvinguda. Després intervindrà Montse Guardiola, presidenta de l’associació Solidaritat Sahrauí de Mataró. La cloenda la farà l’alcalde, Joan Mora.