Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un nou passeig arbrat separa la riera d’Argentona del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

Escoltar

Un nou passeig arbrat separa la riera d’Argentona del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

La nova urbanització es va inaugurar dilluns 14 de març

L’espai que separa les instal·lacions del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme i la riera d’Argentona, un tram d’aproximadament 345 metres dins el terme de Mataró, s’ha transformat en un passeig arbrat de 5 metres d’ample i en una escullera de protecció d’aquest marge de la riera.

 

L’alcalde de Mataró i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Antoni Baron, va inaugurar dilluns a la tarda les obres d’urbanització.

 

L’actuació endegada pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i subvencionada per la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla de concertació Xarxa de Barcelona Municipis de Qualitat 2008-2011, ha permès recuperar un espai públic fins ara inaccessible per als ciutadans. Amb aquesta actuació s’acompleix el compromís del Consorci com a un dels propietaris de les parcel·les annexes a la riera d’Argentona.

 

 

Il·luminació energèticament eficient

 

Com ja ha fet el Consorci a les obres d’ampliació del nou Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, en aquesta actuació sobre la riera s’ha apostat per les tecnologies més eficients energèticament. En concret, en aquest tram de passeig urbà la il·luminació complirà amb tots els requisits d’eficiència energètica.

 

A més, per a comoditat dels passejants s’han instal·lat diversos bancs al llarg del nou passeig.

 

 

Mur reciclat

 

També s’ha construït un mur de separació entre el passeig i el Centre, fet totalment per pedres compostes d’àrids 100% reciclats procedents de runes i enderrocs i una part de les pròpies escòries de la incineradora. En total, és un mur de més de 1.000 pedres i més de 2.000 tones de pes de materials reciclats, en un clar exemple de reutilització i reciclatge en l’obra civil.